mandag 7. mars 2011

7 godbiter for kropp og sjel

Hei og takk for sist ! Her har vi vært svært opptatt det siste halvåret og bloggen har gått til hundene. Men se; liket lever !

Vi finner tonen med 7 verdige skiver som sørger for å holde smuss og tull fra tabloidene og mainstreamen ute av syne og sinn :


1. Agencement - Agencement (Pico LP 1989)

Syk fiolinimprov fra Hideaki Shimada aka Agencement hvor lag på lag av strengetoner på tape suser rundt i skallen din. Svært hypnotisk og underlig beroligende. Som en makrellstim i lillehjernen.


2. Martin Davorin Jagodic - Tempo Furioso (Cramps LP 1975)

Undertegnedes favoritt elektroakustiske mesterverk. Et skummelt stykke med dronete musique concret. To sidelange spor som bygger både opp og ned. Ikke snev av melodi; stemning, lydbad og generell "hva skjer om jeg trykker på den knappen"-stemning. Tempo Furioso er meg bekjent eneste utgivelse fra mannen fra Kroatia. Platen er å finne på den sagnomsuste Nurse With Wound listen og er som alt annet på denne listen mat, god mat.


3. Sand - Golem (LP Delta Acustic 1974)

Krauttastisk mesterverk fra 1974 som er nyutgitt i disse dager, på både vinyl og cd. Rock med avantfolksmak og søkende stemning. Rettmessig omtalt som et fortapt krautmesterverk. Prøv sporet Helicopter som en teaser; uslåelig.


4. Purling Hiss - Purling Hiss (LP Permanent Records 2009)
5. Purling Hiss - Hissteria (LP Richie Records 2010)
6. Purling Hiss - Public Service Announcement (LP Woodsist 2010)


Tre ganger overstyrt psychrock med latterlig fett drag. Tenk Jesus & Mary Chain ca Upside Down parret med tidlig Stooges i en kjeller i Detroit. Lange flak av gitarintens lykke. Rocken lever faktisk.


7. The Pop Group - Y (LP Radar Records 1979)

Bristol band som har satt evige spor i alternativrocken med sine to album. Y er debuten og av kloke hoder vurdert som noe av den skarpeste og meste emosjonelle rockmusikk som er klemt ut på vinyl. Streng funkdundrende musikk med sinte tekster og merkelig varig lyd. Tidløst. Hovedmennene Mark Stewart og Gareth Sager skulle også senere levere fra seg saftige saker. Stewart i solomodus og Sager i elleville Rip, Rig & Panic. Men det er en annen historie.