søndag 20. november 2011

Pete Swanson - Where I Was (LP)

Hvor ble det av støyen kan man kanskje spørre seg, det er i hvert fall lenge siden jeg hadde noen store støyblikk (sic). Det er vel bare å konstatere at kidsa har konvertert fra floorcore og noise til kosmische synthdrømmerier these days. Og om det er vanskelig å lage varig og personlig lyd under noisefanen er det vel enda vanskeligere når man setter seg ned med den analoge synthen. Men det er en annen skål.

Derfor var det kos å få et aldri så lite støykick susende inn gjennom shufflefunksjonen på ipoden. Her dalte Pete Swanson inn med den fine lp'en Where I Was (Privatpressing, LP) fra i fjor. Where I Was samler opp diverse digg fra fire særdeles limiterte kassetter og gir oss mer av den ganske så patenterte Swanson magien. Swanson var som kjent en halvpart av den fine duo Yellow Swans og fortsetter nå sitt virke som soloartist med videreforedling av det han drev med tidligere.

Where I Was er en dose lyd et sted mellom støy og ambience, et søkende stykke musikk som klemmer deg inne i en krok uten å skremme vannet av deg. En smul blanding av feedback, begravd vokal og noe som kan kalles ambient bliss. Musikken smaker av ånd, den kommuniserer og er gjennomarbeidet. Swanson bruker talentet sitt og skaper stor musikk med enkle virkemidler. Svært virkningsfullt og meget vanedannende.

Jeg ser at mannen er aktiv om dagen, han har ny skive ute i disse dager.

Den. Må. Jeg. Ha.