onsdag 26. mars 2008

Burning Star Core - Body Blues (7" - Hospital Productions)


Noise på 7-tommere er den beste bruken av dette formatet siden punk, sørstatsoul og rockabilly. Det er noe helt hysterisk ved korte skudd av energi som manifester seg på singel. En evig flipping av singelen gir en berusende effekt. Jeg har laget meg noen mixtapes med noise-singler men det blir bare ikke det samme - formatet må nytes foran platespilleren, fortrinnsvis på sykt høyt volum for full effekt.

Burning Star Cores (aka C. Spencer Yeh) nye 7"er utgitt på Dominik Fernows label Hospital Productions. Hospital er en ekstremt kresen label og jeg har tilgode å bli skuffa over ting fra den kanten. Utgivelsene spenner fra skitten, punkete black metal (Bone Awl, Akitsa) til noise og annet utyske i diverse konstellasjoner (Prurient, Hair Police, Pedestrian Deposit).

Vi får 2 spor på 33 omdreininger, Body Blues er en repeterende elektronisk strøm av toner krydret med vokal og fiolin. Ganske typisk BxC men likevel verdifull og den vinner seg på gjentatt lytting. Kremsporet finner du på andre siden - The Pleasure Is All Mine er en sakte, mild reise i kosmos - ren space musikk i tradisjonen etter Tangerine Dream ca Zeit, J.D. Emanuel og tidlig Klaus Schulze. Nydelig.