onsdag 5. mars 2008

Cardboard Sax - Cut Out Sax (American Tapes 681)

Nytt prosjekt fra Wolf Eyes dude og American Tapes label boss John Olson. Cardboard Sax består av fire herrer som alle "spiller" sax og "gurgling low tech electronics". Herligheten kommer på cd-r i en dvd-størrelse boks med den sedvanlige åndssvake designen som pleier å dominere Amercian Tapes utgivelser. John Olson spytter ut stadig nye utgivelser på denne labelen, alle svært limiterte og de aller fleste av høy kvalitet. Selv om Wolf Eyes gjengen med venner liker å fremstå som slackers med hullete jeans, øl og skateboard, med skjeve smil og ironisk blikk på hele undergrunns/noise scenen er det ingen tvil om at de forskjellige konstellasjonene denne gjengen er med i står for noe av den beste og frieste musikken i grenselandet noise, free jazz og annet avant uvesen. Undertegnedes favoritter inkluderer hovedbølet Wolf Eyes, Spykes (Olson solo) Dead machines (Olson med fru Tovah) og Graveyards.

Graveyards er Olsons free jazz/electronics trio og kanskje det prosjektet som ligger nærmest Cardboard Sax. Hvordan låter det så ? Ja hvordan i himmelens navn låter dette? 4 spor på på en drøy halvtime - svære flak av overstyrt sax kokt opp med elektronikk - alt kjørt gjennom 2 enorme rustne høytalere plassert langt til havs på en eldgammel lekter mens tåka ligger feit og dyster over det hele. Slik omtrent låter det vel. Det er derfor på tide å åpne det tredje øye folkens og suge det inn.

Kommer du over denne er det et godt kjøp og skulle du få rasket med deg noen Graveyards utgivelser samtidig har du reddet den dagen.