søndag 14. desember 2008

Emaciator - Coveting (Not Not Fun LP)


Bak et mørkdystert cover skjuler Jon Borges alter ego Emaciators nye lp seg. Borges fra California har sendt ut harsk suicidal gassende støy under navnet Pedestrian Deposit de siste fem årene. Pedestrian Deposit er et av de mest interessante navn i den amerikanske støyverden med sin blanding av dystermakaber suicidaldyrking og tung powerelektronikk kvernet opp med kjelllerstøy ala Wolf Eyes ("hjemmelagd musikk"). Borges har etter sigende lagt Pedestrian Deposit til side for en stund og konsentrerer seg nå om Emaciator.

Emaciator har med tiden løpt langt vekk fra stien Pedestrian Deposit befinner seg på. Her studeres en mørk men mild psykedelisk gitartone med over-og underhengende fxskurrende godhet. Emaciator er mer av et prosjekt med håp. Lysere, mer innbydende enn Pedestrian Deposit. Kanskje ikke like stygt tiltrekkende, men likevel av varig verdi; mer meditativ med sug etter innleggelse for hjelp mer enn nedleggelse for det tomme sorte hull.

Coveting er fem spor over førti minutter med en sakte gitarglidning ut av elende mot lyset. Skurrende nok; likevel vennlig, og på søken etter selskap? Coveting kan vise seg å være en vintervenn av gitarstøtte og lys fra en mann som har gravd dypt i det stygge. Dermed kjennes skjønnheten og håpet i musikken enda mer "verdifullt" enn vanlig. Coveting er en usentimental lillesøster til Fennez' nye mektige album Black Sea - spill disse to back to back og la demonene hvile.

Lytt også til:
Fennez - Black Sea (Touch cd)
Pedestrian Deposit - Vestige (Hospital Recordings lp)
Lasse Marhaug - Spaghetti Western Rainbow (Utech Records cd)
Masayuki Takayanagi Action Direct 1990 - Three Improvised Variations On A Theme Of Qadhafi (Jinya Disc cd)