tirsdag 14. juli 2009

Tyngre enn en veldig tung ting del 29


Trist

Det er minst to band med navnet Trist og min favoritt er den tsjekkiske varianten. Trist er et typisk melankolsk en manns bmband med sans for lange tungsindige strekk av melankolsk riff-o-rama. Låtene er gjerne 10 minutter pluss og bygger den gode tristessen. Jeg har bare hørt det nedenstående albumet, bandet har flere.

Anbefalt:
Trist - Stíny (Insikt cd 2006)


Trollmann Av Ildtoppberg

To luringer fra Newcastle, UK som har spesialisert seg på en slags neandertalerversjon av Sunn O))). Lange, løse improvisasjoner med tunga godt plassert i kinnet og godmodig humor i bandnavn og albumtitler. Musikken er original og underlig tiltrekkende med sine skeive definisjon av tid og rom. En av trollmennene er også sentral i up and coming doomsterne Bong, som du også bør sjekke ut.

Anbefales:
Trollmann Av Ildtoppberg - Arcane Runes Adorn the Ice-Veiled Monoliths of the Ancient Cavern (cd-r 2003)
Trollmann Av Ildtoppberg - Tolling Beyond the Tombs of Ancient Grimnity (cd-r 2003)
Trollmann Av Ildtoppberg - Dark Clouds Blacken the Sky on the Eve of the Thousandth Sacrifice (cd-r 2004)
Trollmann Av Ildtoppberg - Live at the Tyne (dvd 2007)
Trollmann Av Ildtoppberg - Live at the Tut'N Shive (cd-r 2007)


Twilight

Verdens ondste supergruppe ? Og vel den eneste supergruppa som faktisk har levert etter forutsetningene. Twilight består av Wrest (Leviathan, Lurker of Chalice), Imperial (Judas Iscariot, N.I.L., Krieg), Hildolf (Draugar), Aaron Turner (Old Man Gloom, Isis) og Blake/Azentrius (Nachtmystium, Krieg). Bandets eneste album så langt er et bm mesterverk. En lang symfonisk-besk overstyrt reise i USbm av beste merke. Tunge riff pakket i tåkevokal og blastbeats hinsides (u)sunn fornuft. Albumet er det perfekte amalgam av de involvertes bakgrunn. Og er ikke det meningen med supergrupper ? Nytt album er lovet på Southern Lord.

Anbefalt:
Twilight - Twilight (Total Holocaust Records cd 2005)


Ufomammut

Italiensk band som kverner ut en seig postmetal et sted mellom Nadja, Isis og Mouth Of The Arcitecht. Kraftfullt og lettlyttet med en original signatur i form av blylodd pakket i et mildt temperament og sans for nadjaske søyler av lyd.

Anbefalt:
Ufomammut - Lucifer Songs (Supernatural cd 2005 )
Ufomammut/Leno - Supernaturals Record One (Supernatural cd 2007)
Ufomammut - Idolum (Supernatural cd 2008)


Ulver

Legendarisk norsk band som gjennom snart tyve år har levert musikk av varig verdi. Ulver har utviklet seg fra å være et nydelig bm band til å bli et orkester med elektonisk dominerte lydkulisser til stemningsfull vokal og generell inderlighet. Ulvers senere plater viser frem et band som har nådd langt og Shadows of the Sun oppleves som en avslutning på en periode og samtidig kimen til noe nytt. Ulver blir spennende å følge videre.

Anbefalt:
Ulver - Bergtatt - Et Eventyr i 5 Kapitler (Head Not Found cd 1995)
Ulver - Kveldssanger (Head Not Found cd 1996)
Ulver - Nattens Madrigal - Åtte Hymner til Ulven i Manden (Century Media cd 1997)
Ulver - Themes From William Blake's The Marriage of Heaven and Hell (Jester Records cd 1998)
Ulver - Blood Inside (Jester Records cd 2005)
Ulver - Shadows of the Sun (Jester Records cd 2007)


Underjordiska

Hypnotisk og repeterende bm fra Sverige med nok tvist til å fange vår interesse og holde på den. Låter som gjerne varer over 15 minutter og som utvikler og innvikler tema og stemninger som gjør det mer enn verdt å følge med. Foreløpig har jeg bare hørt de nedenstående titlene, som er utgitt på den kule labelen Stellar Auditorium.

Anbefalt:
Underjordiska - Dystert Vilse (Stellar Auditorium cd-r 2008)
Underjordiska / Spectral Lore - split (Stellar Auditorium cd-r 2008)