onsdag 25. november 2009

Acoustic Family Creeps - Play Live In The Woods (1 sides lp, ingen label)



Woods er et av de fineste naivepop-mot-slackerrock band som har dukket opp av et (amerikansk) hull de siste årene. Bandet har levert noen obligatoriske utgivelser med nydelignaiv stemning av ungdommelig undring parret med idotavant-taktisk garasjeholdning med et øye på tidlig Modern Lovers. Woods har likevel aldri vært så totalt uimotståelige som på denne bootlegaktige utgivelsen av fire uforglemmelige sanger, hvorav tre er spilt inn for Radio Dijon i France i april 2009. Sistesporet er spilt inn i en session for WVKR radio i USA. Vi får tre spor fra seneste albumet Songs Of Shame og et fra Woods Family Creeps fra 2008.

Woods spiller akustisk her, og det låter nydelig; luftig, rent og lett vindskeivt. Og helt uten den klaustrofobiske følelsen mange radiosessions lider under.

Det åpner med Rain On - downer country, tenk Neil Young ca Comes A Time. Det er så vakkert at det et nødvendig med et såkalt krybelhopp (copyright Harald Heide Steen) i stua. Deretter følger Twisted Tongue, det beste sporet fra Woods Family Creeps ; mer up tempo og nok et bevis på at det fortsatt er mulig å skape magi med kassegitarer, samsang og dype, gode røtter i american music. To Clean er ikke dårligere, flott falsettsang med teenageangst-skjelv på stemmebåndene. Sistesporet The Number er fra WVKR sessionen og har en annen lyd; mer av en psykedelisk tåke, supplert med flott gitarspill og tamburin.

12 minutters magi på 12 tommer.

Lytt også til:
Woods - Woods Family Creeps (Time-Lag Records LP)
Woods - Songs Of Shame (Woodsist LP)