lørdag 28. november 2009

Stephen O'Malley - Petite Geante (The Tapeworm kassett)



Ny fin kassett fra yberdoomdronelord Stephen O'Malley på den kresne label The Tapeworm.

Stephen O'Malley kjenner vi selvsagt fra hovedbølet Sunn O))) og andre avantblydoom foretak som Thorr's Hammer, Khanate og Burning Witch. I tillegg til disse tunge aktivitene har også mannen en bred og dyp forståelse for DEN STORE DRONEN. Dette har ham vist gjennom prosjekter som KTL (med Edition Mego sjef Peter Rehberg), Aethenor og også via soloutgivelser (senest via en ensides 12" på Table Of The Elements).

Petite Geante er et stykke musikk bestilt for The Enter Sound Installation Series på Tau Scenen i Stavanger. Dette stykket er et av ti musikkstykker som loopes en hel dag hver, med frekvens hver tiende dag i minst to år. Kurator for hele opplegget er Ann Hilde Neset. Neset er i tillegg til å drive et kunstnerisk virke bygget på sound art og lydinstallasjoner en sentral skikkelse i musikkblekka The Wire.

Petite Geante er en nesten 32 minutter seig droneøvelse med innfall og utfall som skinner hele stykket gjennom. Musikken er bygget opp av rumlende gitarer som virvler rundt sin egen akse i drøyere og drøyere sirkler. Etterhvert sniker forsiktig bass seg inn, mystiske field recordings bryter gjennom gitarteppet og surklende, lavtkrypende støysignaler vikler musikken inn en kosmisk gordisk knute.

Kjekt med kassetter gitt, særlig når samme musikkstykket er å finne på begge sider av tapen.

Sett faser'n til stun og la tapen rulle.