søndag 15. november 2009

Circle Of Ouroborus - Tree Of Knowledge (Hospital Productions cd)



Ny weirdo - metal album fra våre finske helter fra de dype skoger.

Circle Of Ouroborus er omtalt i den nå avsluttede avantmetal/outrock serien Tyngre enn en veldig tung. Jeg siterer :

"Finsk duo som spiller tilnærmet akustisk black metal med tung newwave / tidlig The Fall påvirkning. Produksjonen er superprimitiv. I det hele tatt så låter bandet som en black metal versjon av et øvingslokale newwave/postpunk band fra sure Nord England ca 1981. Mye bruk av akustisk gitar over fattigmannstromming, black metal goes unplugged ? Originalt, og med gode låter er dette fascinerende lytting. Dog neppe for folk som er opptatt av god lyd.."

På det nye albumet Tree Of Knowledge fortsetter våre helter sin vandring på den kronglete stien de har pekt seg ut i det musikalske vilniss. Circle Of Ouroborus har fortsatt sin black metal inspirasjon i bunn, men fyller denne ut med stort og smått fra postpunk / darkwave / new wave. Der en klar The Fall påvirkning har lyst gjennom mørket tidligere er bandet nå vel så påvirket av et formidabelt band som Joy Division.

Bandet har strammet opp lydbildet siden sist, det er mer tyngde, mer elektriske gitarer og luft i lyden denne gangen; ikke så amatører på roterommet / i garasjen som tidligere. Og det kler musikken svært godt. På Tree Of Knowledge låter gruppa som en black metal shoegazing hybrid; nydelig bruk av lange, svale synthslynger under mørk sang (type ren må vite), gitarer i lag på lag og nestenhypnotisk beat i bunn. Svært hektende.

Albumet består av åtte spor, ingen svake punkter å registrere her gitt. Det må likevel være lov å nevne to høydepunkter; åpneren A Root Casket som smyger frem med en blytung tristesse som løfter opp og ikke ned (strange...). Og ikke minst den saftige Dead Eyes, Dead Soul (jeg sa inspirasjonen fra Joy Division var tydelig) - direkte nydelig og uendelig trist. Som en oppdatering av 4AD ca This Mortail Coils første album, kjørt gjennom hjernen på en ond, lei black metal fantast.

Dette er en av årets utgivelser folkens.