mandag 23. november 2009

Tom Fazzini - Neck To Neck (Locust LP)



Ualminnelig perfekt tidspunkt for reutgivelse av denne oddball synthslyngel lp'en fra 1984. I en tid hvor coldwave og synthpop er den nye rocken og artister som Zola Jesus, Cold Cave og Blank Dogs er den nye vinen.

Neck To Neck ble opprinnelig utgitt som et private press album i 1984, som en hyllest til Lyn Hodgson, Fazzinis kjæreste på denne tiden. Fazzini har selv skrevet fyldige linernotes med artige og rørende beskrivelser av hans livsreise fra ung postmann i London i 1979 til 1982 og frem til studenttilværelse i Leeds midt på åttitallet.

Neck To Neck er en elektronisk lp med låter som flyter mellom synthpop, cold wave og industrielt ambiente lydflak. Synthbruk fylles ut med perkusjon, bass og trommemaskiner. Musikken er deilig minimal, mørkt hjemmelagd og snurrig tiltrekkende psykedelisk. Neck To Neck har alle kjennetegnene på klassisk oddball private press musikk; underlig ute av synk, med de beste intensjoner og total "ærlighet" i uttrykket. Musikk for musikkens skyld innspilt i forelskelsens rus under en kald krig.

Det er ingen tvil om at de ambiente stykkene har tålt tidens tann best. Her lykkes Fazzini i å skape en deilig lunlumsk stemning av grå skyer og tom, kald luft uten innhold. Digg. På de mer opptempo sporene er det litt mer variert; han er ingen stor sanger, han låter som Ian Curtis litt ute av tone og synk. På enkelte spor fungerer dette bra, på andre spor blir det litt mer corny (K kikker da mildt bekymret og lattermildt på undertegnede...)

Schizo synth pop fra en annen dimensjon, sendt hjem i stua til deg fra Locust Records.

Finn frekvensen og tune inn.