søndag 6. desember 2009

Yoga - Megafauna (Holy Mountain lp)



Yoga traff vi på første gangen via den limiterte og oppsiktsvekkende splitten med Ghast (Ghast/Yoga - split (TDS/Choking Hazard cd) fra tidligere i år, og nå er denne underlige duo tilbake med sitt debutalbum.

Yoga består av Sam Meringue (Explorers, James Ferraros 90210) og Jason Pearl. Yoga har blitt beskrevet som en slags black metal variant, denne forståelsen må jeg si jeg sliter med. Yoga ligger nærmere et sort, psykedelisk hull av rituelle angstnevroser dyppet i utenomjordiske individers leie drømmer.

Yoga fremstår som en metalbombastisk utgravning av Skaters hypnagogiske nymusikk; dypt svimlende, lummert underprodusert og lydsvømmende kaotisk. Fx-badingen vil ingen ende ta og du får følelsen av å kikke ned i et uendelig dypt hull. Hallo ??? (ekko).

Yoga er hjemmelagd, ganske rørende og lett hektende, uten å komme helt inn til hjertet mitt. Det er noe slørete og lite håndfast over uttrykket - og det er kanskje meningen? Det uhåndgripelige og fjerne er muligens prisen vi må betale for å kunne oppnå effekten av svimmelhet ? Hmmm.

Uansett, Yoga er originale og morsomme. Deres uttrykk er like fremmedartet og merkelig som coveret. Noen underlige figurer som lurer veldig på hva du driver med.