torsdag 3. desember 2009

Pens - Hey Friend! What You Doing (De Stijl LP)



Garasjeavant direkte fra en kjeller i London via De Stijl til deg.

Pens er en kvinnelig trio fra London som på sitt debutalbum klemmer ut den mest hektende, fryktløse og skramlende garasjerocken vi har hørt på svært lenge. Hey Friend! What You Doing består av fjorten korte spor som spyttes ut i en nydelig no-fi / lo-fi lydprakt ikke langt unna de mest røtne utgivelsene på Siltbreeze.

Hey Friend! What You Doing bygger på arven fra avantrockere som Half Japanese og spesielt DIY-kulturen som oppsto i forlengelsen av punk og new wave i UK på slutten av syttitallet. Pens pynter denne gumbo'n med en liten persillekvast girlgroup sound ca Phil Spector 1964 og en femmeuskyldig oppdatering av The Vaselines via råtne lydrør. Det som virkelig setter denne utgivelsen i en egen bås er likevel noe annet; slagverk.

Slagverk? Ja, jeg kan faktisk ikke huske sist jeg hørte en så framifrå-primitiv bruk av trommer i et rockband. Trommene er helt sentrale i lydbildet - slammerende, urenkel, rett-frem-bankende og full av cymbaler. Når dette fylles ut med casioorgel (type leketøy), snertenbegravdskurrete vokal og "artig" gitarspill har vi en deilig, upretensiøs rockplate. Fra London må vite.

Det er håp for England.