søndag 6. september 2009

Tyngre enn en veldig tung ting del 33



Woods of Infinity
Trio fra Umeå, Sverige som kverner ut en vrengt og oppfinnsom black metal som smaker på ambiente partier, avantastisk galskap samt det obligatoriske rabalderende mayhem som vi er så avhengige av. Woods of Infinity er langt unna Darkthorne varianten av bm og kan nok fremstå som særdeles tung kost for den jevne bm worshipper. Men har du sansen for det leie og odde så vet du hva du bør gjøre. Særlig seneste fullengderen Hamptjärn er en sann svir. Vokalist Ravenlord bruker også tid på andre prosjekter, som det fenomenale orkesteret Niellerade Fallibilisthorstar og det fiffig titulerte Kuk Med Ollon. (?)

Anbefalt:
Woods of Infinity - Ljuset (Total Holocaust Records cd 2005)
Woods of Infinity - Hamptjärn (Supernal Music cd 2007)


Wormsblood

USBM trio fra Oshkosh, Wisconsin som sakte men sikkert stiger frem fra dypet. Bandet startet opp i 2002 og har først de siste par årene kommet med utgivelser som er tilgjengelige for den jevne mørke sjel. Ryktene går om at medlemmene har sitt daglige virke i noise og freakfolk ensembler. Dette kan ikke sies å være særlig overraskende; musikken er en vindsveipt, episk black metal kjørt gjennom en kværn av no-fi produksjonsverdier. Resultatet er en kaotisk og grim musikk som treffer deg rett i skallen.

Anbefalt:
Wormsblood - In The Stars...(Best of/Compilation) (Aurora Borealis cd 2007)
Wormsblood - Mastery of Creation (Barbarian Records cd 2009)


Wormwood

Wormwood er et kvintett fra Kansas, USA som har etablert et avsinding doom/sludge uttrykk et sted mellom Neurosis, Corrupted og salige Eyehategod. Bandet skiller seg ut ved blytung keyboardsfaktor; lyden av keys er allestedsværende og gir bandet et særegent uttrykk bortenfor det meste, Det originale lydbildet sender også tankene i retning av mer prog og psych relaterte bander. Starvation finnes også i en droolworthy 2lp utgave.

Anbefalt:
Wormwood - Starvation (20 Buck Spin cd 2007)


Wrath Of The Weak

Heidundrende black metal-går-mot-noise fra Buffalo, New York. Wrath of the Weak jekker ut en bm så buzzy at det hele nærmer seg seig, hvit støy - en snøstorm av toner blåst ut over øde landskap. Uttrykket har etterhvert nærmet seg en slags shoegazing med alle produksjonsverdier skrudd opp til 11. Alt klemt ut av en mann - J - som så langt har sluppet to album og to ep'er. Wrath of the Weak bør kunne apellere til flere enn bm menigheten.

Anbefalt:
Wrath of the Weak - Wrath of the Weak (Bastardised cd 2006)
Wrath of the Weak - Persse (Luchtrat 3"cd 2009)


Wrathful Plague

Ethvert band som slipper musikken sin på E.E.E. Recordings fortjener din oppmerksomhet. Denne labelen har spesialisert seg på såkalt un-black metal, her snus med andre ord våpenet mot han der nede, med hjelp av hun der oppe. Andre fantastiske band på denne labelen inkluderer Glaciial, Light Shall Prevail, Agathothodion, Elgibbor, Flaskavsae, Offerblod og Njiqahdda. Wrathful Plague består av Nostaun på gitar, bass og vokal (også med i Glaciial) og Wavy Svendersuhn på trommer og keyboards (også med i Light Shall Prevail, Agathothodion og Glaciial). Bandet passer fint inn på E.E.E. og gjør ikke skam på seg i dette kresne selskapet, selv om Wrathful Plague er nærmere et klassisk buzzette og tradisjonelt bm uttrykk.

Anbefalt:
Wrathful Plague - The Frostbitten Path (GES Productions cd 2006)
Wrathful Plague - Bitter Forest Winds (E.E.E. Recordings cd 2007)


WRNLRD

Mye black denne gangen, WRNLRD er nok et tilskudd til USBM banden. Denne gang fra Arlington, Virginia. Bandet har sluppet en stabel svært vrient tilgjengelige utgivelser siden starten i 2005. Uttrykket varierer fra det rett frem grimme og svarte til det det avsindigste avantuttrykk. For en variant over sistnevnte kan du sjekke ut Pentagon fra 2008. Her serveres 21 korte musikkstykker med alt fra rootsinspirasjon, doom, lydkollasjer og noe som kanskje kan gå for bm.

Anbefalt:
WRNLRD - Cperadt (Small Sacrifice cd 2007)
WRNLRD - Pentagon (Order Of The Cloven Eye cd 2008)