torsdag 3. september 2009

K2 - Chameleon Ballet (Olde English Spelling Bee LP)



Minimalistisk synth musikk fra den store James Ferraro (Skaters et al).

Chameleon Ballet er en sjelden plante i Skatersuniverset - en svært behersket studie i minimalistisk synthmusikk ca Klaus Schulze 1978, dvs om Schulze hadde vært en kjellerweirdo med hang til innspilling og utgivelse av stramme private press album med hysteriske drømmer om aliens og sci-fi. Eller for å sitere mannen selv:

"In Chameleon Ballet I wanted to create a work of magic that simulates a dream atomosphere of post industrial landscapes, with the waking memory of a romantic alien encounter occurring in the dream. Dedicated to the mystery of night and the magic of dreams".

Chameleon Ballet ble først utgitt som en limitert cd-r. Denne flotte vinylutgaven gir oss et ekstraspor og remasteret lyd. Albumet er pakket inn i et klassisk private press / hjemmelagd svart-hvitt cover med utstillingsdukker kamuflert som kule aliens med leppestift og solbriller. Noter deg forresten plateselskapet, Olde English Spelling Bee gjør knapt feil om dagen og har en saftig katalog med undergrunnsgodteri av ymse slag.

Musikken på Chameleon Ballet er bygd opp rundt små synthslynger med sen og liten endring, oppdatert til 2009 med vrengt dybdevokal og en smal hekt av mørke undervannsdroner. Lyden skremmer aldri - den inviterer deg inn på et smult party med milde aliens under en dus måne. Produksjonen er kjellerpreget og fjern; som om noen sitter i en annen dimensjon og sender signaler via skallen til Ferraro og ut i verden. Ferraro blir drømmetyderen, oversetteren, formidleren.

Som alt annet Ferraro utgir er Chameleon Ballet et must. Reis ut!

Lytt også til :
Oneohtrix Point Never - Zones Without People (Arbor LP)
James Ferraro - Clear (Holy Mountain LP)
James Ferraro - Heaven’s Gate (New Age Tapes CD-R)
Tangerine Dream - Tangram (Virgin LP)
Klaus Schulze - Mirage (Brain LP)