søndag 13. juli 2008

Nye godbiter fra dypet

Det er ganske utrolig hvor mye musikk som er tilgjengelig i denne vår tid. Her er fem utgivelser jeg synes dere skal bruke tid på å utforske i denne deilige sommertiden:



Burning Star Core – Challenger (Hospital Productions lp/cd)

Nytt album fra C. Spencer Yeh, mer eller mindre tilbake i solomodus etter flere BSC album med sin semi permanente firemannsgruppe. På Challenger møter vi en mild og imøtekommende utgave av BSC. Åtte spor på trettitre minutter hvor Yeh utforsker krautrockens spaceryttere som Popul Vuh, Ashra og Tangerine Dream ca 1975. En deilig tripp med litt støyelementer perfekt knadd i miksen for å sikre at vi holder oss på tå hev.

Fricara Pacchu – Midnight Fyre (Lal Lal Lal cd)

Første cdutgivelse fra dette soloprosjektet fra mannen som er medlem i blant annet Avarus, Maniacs Dream og Kemialliset Ystavat. Midnight Fyre fortsetter der de to tidligere kassettutgivelsene sluttet, med en drivende instrumentalmusikk basert på elektroniske beats, gitarvreng og støyelementer satt til heving i fin-fine nynnbare popmelodier. Litt mer kontrollert denne gangen enn på tidigere slipp men likevel umistelig.

Jex Toth – Jex Toth (I Hate Records cd)

Nytt prosjekt ledet av Jessica Toth (James Toth aka Wooden Wands bedre halvdel). Kul metalinspirert paganrock-dyrking med fin-fine låter og en cover på Bobb Trimble’s enorme When The Raven Calls. En slags oppdatering av sakte, tung rock type syttitall med nydelig vokalkraft fra Jessica.

Zodiac Mountain – Butter Des Morte (Skulls of Heaven cd-r)
Zodiac Mountain er et hobbyprosjekt for Clay Ruby med kompiser. Tidligere inkluderte gruppa også James Tooth (Wooden Wand), er usikker på om han er med her under alias. Som på tidligere svært limiterte utgivelser er det en utflytende biker-rock som serveres. To låter på drøye nitten minutter hver, begge coverversjoner. Først Ass Fucking Murder av Brainbombs og deretter Wheel of The Law av Kendra Smith. Førstnevnte er grisefet, tung psychrock. Wheel of The Law sklir helt ut en sanseløs klipp og lim variant over diverse pysch og avantløp. Ikke mye igjen av originalene her gitt.

Dino Felipe – No Fun Demo (No Fun Productions cd)

Skadd lo-fi pop fra New York. Deilig, vindskeiv pop sensibilitet med skakk sang og minneverdige låter. Gir den gode Richman/Modern Lovers følelsen. Spilt inn hjemme hos Dino i perioden 2001 til 2007. Kjekk å ha på ipoden i sommer – spill den back-to-back med The Modern Lovers fra 1972, Televison boot’en med Eno fra Hollywood studios i 1974 og Hackamore Brick skiva.