tirsdag 15. juli 2008

Tyngre enn en veldig tung ting, del tre

Vi durer videre med nye nødvendige metal navn i vår lille serie;

Big Business


Duo fra Seattle som debuterte i 2004 og spiller oppfinnsom metal med melodier og tyngde. Jarred Warren (bass, sang) og Coady Williams (trommer) er også med i siste utgaven av doom/sludge legendene Melvins. De er sterkt delaktige på denne gruppas to siste album A Senile Animal (2006) og Nude With Boots (2008).

Anbefalt;
Here Come The Waterworks (Hydra Head cd 2007)

Brant Bjork


Tidligere trommis i Kyuss og Fu Manchu skal vel neppe beskyldes for å spille metal, mer en sløy form for ørkenrock. Likevel, mannens rifftastiske musikk må med. Opererer både med bandet The Bros og solo. Har laget tilnærmet akustiske plater i tillegg til den patenterte ørkenrocken. Slackerrock for kameler og huleboere i alle aldre.

Anbefalt:
Local Angel (Duna cd 2004 )
Tres Dias (Duna cd 2007)
Punk Rock Guilt (Low Desert Punk cd 2008)


Black Boned Angel


Black Boned Angel er drone metal prosjektet til New Zealandske Campbell Kneale (Birchville Cat Motel). Har spilt inn musikk i duo og trio format. James Kirk (The Stumps et al) synes å være fast medlem. Gruppa er oppkalt etter en Godflesh låt og dyrker lange, blytunge, supersakte riff med god tid. Kan sammenlignes med Earth og Sunn O))), men er kanskje enda seigere. Utrolig vanedannende. Dessverre er mange av utgivelsene i svært små opplegg, typisk ”here today gone later today” type tilgjengelighet.

Anbefalt:
Supereclipse (Celebrate Psi Phenomenon cd-r 2003)

Ashes (Celebrate Psi Phenomenon 3xcd-r 2006)

Eternal Love/Eternal Hunger (Riot Season LP 2007 – reutgivelse av tidligere utgitte cd-rs)


Black Funeral


Gruppe etablert i 1993, fra Indianapolis USA. Ganske typisk ond USBM. Har hatt skiftende besetninger over årene men sentral i gruppa har hele tiden vært Michael Ford Nachtotter aka Baron Drakkonian Abaddon (hjelp!). Vokal skrikende langt fremme i mixen, programmerte trommer, skrekkhusorgel og vindskeiv gravkammergitar. Ikke for sarte sjeler. Gruppa har utgitt syv album, jeg har bare hørt de to siste.

Anbefalt:
Ordog (Behemoth cd 2005)

Waters of Weeping (Season of Mist cd 2007)

Blut Aus Nord


Opprinnelig et black metal band fra Mondeville, Frankrike. Startet o
pp i 1994 og har etterhvert utvidet musikken til å omfatte klare avantgrep. Tung og atonal musikk, svært stemningsfull med tekster om mystikk og filosofi. De siste utgivelsene kan neppe kalles black metal - her tas musikken ut i ukjent terreng. Et flott band.

Anbefalt;
The Work Which Transforms God (Candleight cd 2003)

MoRT (Candlelight cd 2006)
Odinist (Canddlelight cd 2007)

Bohren & der Club Of Gore


Snodig gjeng fra Tyskland som har en rekke album med en original blanding av jazz, hardcore og ambient filtrert gjennom Black Sabbathske doomfiltre. Et spesielt bandoppsett med trommer, saksofon. piano, mellotron og dobbel bass. Vakkert og sakte. Hekter tak i deg og slipper ikke.

Anbefalt;
Midnight Radio (Epistrophy cd 1995)
Black Earth (Ipecac cd 2002)
Geisterfaust (Wonder cd 2005)