onsdag 9. juli 2008

Endless Boogie - Focus Level (No Quarter 2LP)



Endless Boogie er nok et Brooklynband og ledes av Paul Major, viden kjent platesamler med tung psych-helning. Han har med seg Matt Sweeney på gitar og Chris Gray (Double Leopards) på trommer.

Mer treffende navn på en gruppe enn denne gjengen skal du lete lenge etter. Endless Boogie spiller nettopp det - boogierock dypt rotfestet i AC/DC, ZZ top et al, utledet i lange minimalistiske strekk. Nærmest en "akademisk-minimalistisk" øvelse over superenkel boogierock. Omtrent som om Terry Riley og LaMonte Youngs rockband hadde vokst opp på en diett av kun John Lee Hooker og de to overnnevnte gruppene.

Focus Level er den første utgivelsen fra denne gruppa på ganske lenge og vel den første som er tilgjengelig i mer enn ca fem minutter. De to tidligere vinyl-only lp'ene til bandet kom i svært små opplag og forsvant på et blunk. Disse to utgivelsene er svært sterke - lange, lange repetetive øvelser over primalriffet; tatt helt ut med en slags minimalistisk transeeffekt som resultat.

På Focus Level tas konseptet videre uten noen egentlig utvikling, mer en vandring på den etablerte linje. Stort sett instrumentale gitar/trommeøvelser med enkelte huleboergrynt og uforståelige fraser fra Major. Overraskelsesmomentet er på mange måter borte og jeg opplever Focus Level litt skuffende. Ti spor over sytti minutter er mye. Kanskje en enkeltlp med tre, fire spor dyrket enda lenger inn i riffnirvana hadde løftet denne helt hjem?

Men for all del, liker du øl, LaMonte Young og AC/DC kan du gjøre større blemmer enn å investere i denne. Boogie Chillum indeed.