søndag 8. februar 2009

Prurient - The Black Post Society (Cold Spring Records cd)



Nytt album fra Dominick Pernow aka Prurient som på sedvanlig vis blander tung elektronikk, besk støy og (u?)sentimentale, urvakre melodilinjer. Pernow har de siste åtte årene spyttet ut en stadig mer foredlet form av sin sterkt harske støymusikk, hvor elementer av industrisynth, black metalholdning og søte, naivistiske melodilinjer trekkes opp i en helhet som pirrer og fester. Pernow blir bare bedre og bedre, hans senere album er alle udiskutable høydepunkt i støymusikken de siste ti årene (se lytt også til for anbefalinger!).

The Black Post Society er utgitt på Cold Spring Records og ikke på hans egne eminente label Hospital Recordings. The Black Post Society videreutvikler Pernows harske vokalnoise (Pernow arbeider hovedsaklig med amplifier, mikrofoner og stemme) med stor dynamikk og innslag av nesten hysterisk vakre neddempede partier.

The Black Post Society gir oss åtte spor på drøye femti minutter. Åpningen Specter Of A Child er en agressiv, bm-industriell, slamrende rocker med en brølende Pernow dypt i miksen. Så følger Forever Hate, en syv minutter neddempet, noiseballade med et keyboardtema fra himmelen som ruller og går hele veien under hviskevokal med slem, slem tekst. Deretter følger to beske støyavrivninger, men fortsatt med den ublue skjønnhet og bruk av nesten cheesy melodilinjer som løfter så grenseløst. Etter disse to smellene får vi de andre av "hovedsporene" på albumet, den lange hektende Rose Comet; en smul, strømført balladekontrollert hvisking av et vakkert dikt som går og går. Den hermetiske stemningen fortsetter på Wooden Weapons som knirker seg kontrollert frem over sønderskutte landskap av sorg og undring over livets hule sider, før kontrollen glipper etter drøye seks minutter og det stygge beistet slipper frem og ut. Mask Of The Boys følger deretter, en enslig synthslynge tar tak før støyen kryper inn i lyden som en ond drøm som sakte river deg istykker. Her får vi også hilse på de høye, stive sinustonene som dominerte på tidligere Prurientutgivelser som The Black Vase. Avslutningen Months Lengthening Into Years bygger på en skrangling av tog-på-rustne-skinner med rødglødende synthdrypp under en resiterende Pernow.

Tekstene er gjennomgående i form av korte dikt (gjengitt i coverheftet) med grovt tilhogde strofer som kretser rundt tema Pernow stadig kommer tilbake til; dominasex og underkastelse, farlige tanker om ulovlige følelser og handlinger. Ikke akkurat stoff for stand-up, men underlig oppløftende.

Skjønnhet i det stygge, indeed.

Lytt også til:
Prurient - Pleasure Ground (Load Records cd)
Prurient - Cave Depression (No Fun Productions 3x7")
Prurient - And Still, Wanting (No Fun Productions CD + Shield 5")
Shallow Waters — Equal Eyes (Hospital Recordings lp)