torsdag 19. februar 2009

Mechanical Children - Jupiter's Storm (Bells Hill cd-r)



Fin liten cd-r fra dette Jazzfinger sideprosjektet.

Jazzfinger er en trio fra Newcaste, England som gjennom ti år har skrudd ut strømførte skyggedroner fra dypet av den nordengelske sjel. Jazzfinger er spesialister på å skape store stigende stemninger ut av minimale virkemidler med en støy/strømført musikk som er åpenbart spilt og ikke konstruert. Jazzfinger kan forføre med det grå, arbeidsløse nord som bakteppe og inspirasjon. Ikke mye vandring på The Moors her nei.

Jazzfinger var opprinnelig duoen Hasan Gaylani og Ben Jones, og har etterhvert blitt utvidet med Sarah Sullivan. Og det er Ben Jones og Sarah Sullivan som utgjør det lille orkesteret Mechanical Children som er ute med cd-r'en Jupiter's Dream. Bak et fint cover med påklisteret fotografi av statue i vann skjuler det seg tre spor med analogdronende, ganske så hissende strøm. Ikke så langt fra Jazzfingers virke, men litt mer hissig og med større innslag av powerelectronics. I tillegg flyter det noen fjerne gitarfigurer rundt i lydbildet som smører utrykket med en sørgmodig stemning som gjør godt. Jupiter's Storm er et fint tilskudd til den engelske undergrunns kanonen og nok et bevis på at arven etter A-Band, Skullflower og Ashtray Navigations ivaretas på utmerket vis.

Jeg har spilt Jupiter's Storm back-to-back med Procer Veneficus sitt akustiske bm skogshippiedrone album Ghostvoices. Ingen opplagt kombo, men du verden, er man i det hjørnet passer de fint sammen åkke som.

Lytt også til :
Jazzfinger - Grief To Grind The Fire (Blackest Rainbow cd-r)
Jazzfinger - The Glass Key (Classic English Womb cd-r)
Jazzfinger - The Little Girl On The Plane Who Turned Her Doll's Head Around To Look At Me (Muza cd)