tirsdag 17. februar 2009

Tyngre enn en veldig tung ting del toogtyve


Pharaoh Overlord

Heavy/stoner rock gruppa til bassist Jussi fra Circle. Pharaoh Overlord har etterhvert endt opp med omtrent samme besetning som nettopp Circle og spiller NWOFHM - New Wave Of Finnish Heavy Metal. Fiffig ikke sant? Jussi er en luring. Musikken som utgytes er en tung , lett psykedelisk rockmusikk som etterhvert har inkorporert speedmetal og "klassisk" åttitallsmetal - Pharaoh Overlord er Circleguttas våte metaldrøm.

Anbefalt:
Pharaoh Overlord - #1 (Ektro cd 2000)
Pharaoh Overlord - #4 (Ektro cd 2006)


Pig Destroyer

Grindcorekonger fra Richmond, Virginia som spytter ut en svært agressiv grindcore med slem innpakning og grusete tekster om mord, sex og galskap, iblandet en passelig dose samfunnskritikk (?!). Pig Destroyer evner å kombinere et avsindig trøkk med finesse og låtmateriale som tåler gjentatt lytting. Gitarist Scott Hull er sjef i bandet som stort sett holder seg til en trio besetning med vokal, gitar og trommer, med besøk av bassist på noen låter og etterhvert Blake Harrison på "noise and samples". Hull har også bandet Agoraphobic Nosebleed og stiftet Pig Destroyer for å sette grindcoreskapet på plass. Og det har han gjort; Pig Destroyer er obligatorisk lytting for alle med sans for ulyd av tyngre kaliber. Nevner også spesielt ep'en Natasha, et trettifem minutters verk hvor bandet fjerner seg fra grindstuket og heller mot avantdoom og ambientmetal med godt resultat.

Anbefalt:
Pig Destroyer - Prowler In The Yard (Relapse cd 2001)
Pig Destroyer - Terrifyer (Relapse cd 2004)
Pig Destroyer - Phantom Limb (Relapse cd 2007)
Pig Destroyer - Natasha (Relapse ep 2008)



Procer Veneficus

Procer Veneficus er bandet til Night aka Derek W. Schultz som spiller alle instrumenter og er eneste medlem. Procer Veneficus debuterte i 2005 og har lempet ut stabler med musikk siden den gang fra sin base i California. Musikken er en hippiefisert, nocturnal black metal som domineres av en ambienttåkete, akustisk slepende lyd, noen ganger blandet med et forsiktig bm buzz og attack. Ut av det hele kommer fine stemninger og mild hekt. Schultz er ekstremt produktiv og har to nye album på trappene as we speak. Sjekk bildet, er Procer Veneficus black metals Donovan ?

Anbefalt:
Procer Veneficus - Ghostvoices (God Is Myth cd 2006)
Procer Veneficus - A Summerhaze Array For August Nights (God Is Myth 2cd 2007)


Pussygutt

Mystisk gjeng fra Boise, Idaho som noen ganger er en duo, andre ganger en trio og live ofte en større besetning. Kjernen i bandet er Blake Green og Brittany McConnell. Pussygutt er gammel western slang for fiolin/fele og ikke for ung mann med usunt oppheng i det kvinnelige. (Så nå vet du det. Kom ikke her og si at ikke dette er en opplysende blogg.) McConnell er klassisk skolert fiolinist og det instrumentet er godt tilstede i et mystisk, tungt doomdronedrevet lydbilde med synther, gong, orgel, trommer, field recordings, elektronikk og blytung feedback pakket i dyyyp bassduring. Og ikke minst; traktorlyder. Jepp, her spilles det på traktor. Ut av dette tyter det en vridd, søkende, til tider ubegripelig tung materie som renner ut av høytalerne og kleber seg fast i parketten. Tung, ambient doom med industrivri og naturidealistisk spreng. She Hid Behind Her Veil... er ett langt spor som med sikker hånd trekker deg inn i Pussygutts unike verden. Tre inn på eget ansvar.

Anbefalt:
Pussygutt - Sea Of Sand (Olde English Spelling Bee 2lp 2008)
Pussygutt - She Hid Behind Her Veil... (20 Buck Spin cd 2008)



Pyha

Her jukser vi litt igjen og jeg siterer fra min egen anmeldelse:

"Pyha - The Haunted House (tUMULt cd 2008) er i sannhet et underlig beist. Innspilt i ensom majestet av en fjorten år gammel koreansk dude og opprinnelig utgitt bare i Korea. Vår mann har etter det ryktene sier spilt inn i alt fire album mens han var fra fjorten til sytten år gammel. Enten kødder Andee grundig med oss ellers så er dette en uvanlig talentfull artist. Digipack coveret er i ganske klassisk mørk bm-stil og bretter du det ut finner du stygge, triste bilder av koreanske krigsoffer og vond lidelse. En hilsen til "The Man" ? Pyha er etter sigende inne til obligatorisk militærtjeneste nå...

Uansett, The Haunted House er en ualminnelig kraftfull dose black metal med alt-over-på-rødt produksjon, klassisk gitarbuzz og hatfull vokal. Samtidig finner vi lange ambiente drag, shoegazerfuzz og synther som bobler skeivt der borte. Musikken er faktisk ganske fengende og milevis unna det klisjebadet mange bm artister skvulper rundt i. En kan sense inspirasjon fra alt fra Burzum til krautrock, doom, noise og ambient. Resultatet blir en vri på genren som kan minne om den litt sære tvisten som ofte er resultatet når japanske band tolker psychrock på sin storøyde måte. En sjeldent hektende black metal utgivelse som garantert vil være blant årets beste i denne genren når det skal telles opp ved årets slutt. "

Anbefalt:
Pyha - The Haunted House (tUMULt cd 2008)


Quest For Blood

Black metal fløyte progjazz? Antagelig en like god beskrivelse på dette bandet som noen annet. Quest For Blood har opphav i det japanske bm bandet Magane som skiftet kurs etter "a chance meeting" med Yukihiro Isso. Isso har tidligere spilt med størrelser som Tatsuya Yoshida og Keiji Haino og har dradd bandet langt ut på vidotta. Ut av dette strømmer det en hektisk, nesten mathmetal variant av prog bm som river og sliter i deg over åtte spor på førti minutter på bandets fine debut album. Tung fløytefaktor. K går ikke hjem når denne settes på og hvordan kunne jeg overse denne på årets topp 60? Dust.

Anbefalt:
Quest For Blood - Quest For Blood (Ektro cd 2008)