torsdag 18. juni 2009

Tyngre enn en veldig tung ting del 28


Tjolgtjar

Lystigkurren Reverend J.R. Preston styrer hele butikken her og dermed har vi nok et enmanns bmband av godt kaliber. Lofi-bister midtvesten buzz av den typen som neppe kan kalles stor kunst, men som undertegnede (dessverre) aldri får nok av. Hallloween albumet som er anbefalt her er en "hyllest" til åttitalls skrekkfilm, ikke dårlig. Bandet har holdt det gående siden 1998 og sluppet et knippe album. Sjekk også et av pastorens andre band, det syke Nintendo 8bit bandet Xexyz, som slapp et skrudd album i 2006.

Anbefalt:
Tjolgtjar - Voices from the Center of Earth (Illinoisan Thunder cd 2005)
Tjolgtjar - Halloween (Dipsomaniac/Rusty Axe/I.T. cd 2007)


To Blacken The Pages

Fiffig band fra Dublin, Ireland som er et godt tilskudd til doooom med så mange o'er du vil ha. Likevel en hvis original vri her, To Blacken The Pages har spesialisert seg på en slags post-rock-sludge-doom som hekter over lange seige strekk av nedstemt ingenting. Bandet har en stor tilhenger i Julian Cope som ved flere anledninger har skrytt uhemmet; True Death Music er hans betegnelse på dette.

Anbefalt:
To Blacken The Pages - A Semblance Of Something Appertaining To Destruction (Colony cd 2008)
To Blacken The Pages- None (Colony cd 2008)


Today Is The Day

I en plateseamlersession som brakte undertegnede til andre siden av planeten (dvs Australia) snublet jeg over Sadness Will Prevail albumet til Today Is The Day. En superentusiastisk dealer i salige Missing Link Records i Melbourne var over seg av entusiasme over denne skiva og jeg lot meg overtale, mannen stod tross alt og bar seg iført en Motorpsycho t-shirt... Og sannelig, her dukket det opp et favorittband over natta. Sadness Will Prevail er et av de tyngste, mest urimelige og sjelgnagende album som er sluppet de siste 70 åra. Hjelpe meg for et beist!

Dermed var det selvsagt ingen vei utenom; full graving i hele Today Is The Day katalogen forsterket inntrykket av et særegent, supersært og krangelvorent rockensemble - akkurat slik vi liker det. Musikken er en miks av hardcore, metal og mer avantastiske tilbøyeligheter. Fullstendig politisk ukorrekt med tung våpenfetish, syke holdninger og i det hele tatt her på kloden for å irritere og plage seg selv og andre. Today Is The Day er på alle vis Steve Austins band. Han stiftet gruppa i Nashville, Tennesse tidlig på nittitallet. De første utgivelsene slapp bandet på salige Amphetamine Reptile. Deretter fulgte en periode på Relapse. Bandets åttende og hittil siste album ble sluppet i 2007.

Anbefalt:
Today Is The Day - Temple of the Morning Star (1997 Relapse cd)
Today Is The Day - Sadness Will Prevail (2002 Relapse cd)
Today Is The Day - Kiss the Pig (2004 Relapse cd)
Today Is The Day - Axis of Eden (2007 SuperNova cd)



Torche

Miami band med to fullengdere på Hydra Head Records. Torche har en popsensibilitet det er få i jernvareavdelingen forunt å ha og på Meanderthal serverer gruppa fengende rockmusikk et sted mellom cock-rock, sludge og stonermetall. Torche er et slags metalsvar på The Jesus & Mary Chain og er en av mine (svært mange) guilty pleasures.

Anbefalt:
Torche - Meanderthal (Hydrahead cd 2008)


Tragedy

Virkelig en fantastisk samling band i denne delen av Tyngre! Tragdey er et hardcore punk går mot crust band som ble stiftet på ruinene av His Hero is Gone og Deathreat. Tragedy er oppkalt etter det japanske d-beat bandet Disclose album fra 1994 og opererer langt unna den gemene hop av hardcore band; Tragedy er kraftfulle, oppfinnsomme og bærere av en egen sound som sender musikken ut av alle sjangerbegrensinger og står igjen som tung, fet rockmusikk. Todd Burdette (gitar, sang), Yannick Lorraine (gitar), Billy Davis (bass, vokal) og Paul Burdette (trommer) står sammen med Converge frem som mine absolutte hardcore favoritter. Alle bandets tre album er essensielle og nylig reutgitt på vinyl.

Anbefalt:
Tragedy - Tragedy (Tragedy Records cd 2000)
Tragedy - Vengeance (Tragedy Records cd 2002)
Tragedy - Nerve Damage (Tragedy Records cd 2006)


Triskèle

Nok et fett bm band fra Canada. Triskèle opererer utfra Quebec og har sluppet tre album siden 2003. Som flere av de andre canadiske bmbandene har de sans for skog, vinter og lange drag av ensom mumling i kald, tørr luft. Dessuten liker de det hedenske - tilsammen blir dette en lo-fi og hyperrå oppdatering av den norske primærbm'en fra tidlig nittitall.

Anbefalt:
Triskèle - ...Les Murmures De La Foret... (Abhore cd 2003)
Triskèle - Triade nordique (Cryoproduction cd 2008)