lørdag 29. august 2009

Tyngre enn en veldig tung ting del 32


Wicked King Wicker

Duo fra New York som er en del av den nye bølgen som opererer et sted mellom tungrock, doom og noise. Ikke langt fra band som f eks Blue Sabbath Black Cheer, Moss og Khanate. Doomrocken ligger dypt begravd i et hav av feedback og skumle grynt. Et hektende brygg som viser veien videre for avantmetalen. Grav deg inn med hodelykt.

Anbefalt:
Wicked King Wicker - Wicked King Wicker (Egen label lp 2007)
Wicked King Wicker - Flydust (Egen label lp 2007)
Wicked King Wicker - The Serpent's Psalm (Magentica Nocturnus lp 2009)
Wicked King Wicker - Borne Black (Noiseville cd 2009)


Wildildlife

Her jukser jeg litt igjen og siterer min egen anmeldelse av Six (Crucial Blast); Første album fra dette San Fransisco bandet. Syv spor på 68 minutter med psycedelisk space rock med tung postrock,metall og punk påvirkning. Plata er "recorded" av Aaron fra Mammatus , en mann som ikke er fremmed for gitareksesser ekstraordinaire. For det er denne utgivelsen handler om - lag på lag med metalliske gitarer badet i fx over et bitvis hypnotisk repeterende trommespill. Vokalen ofte langt bak i lydbildet, med låter som faller sammen i nesten friform noisegitar eksesser.

Hovedsporet må sies å være den over atten minutter lange "Magic Jordan"; mild drømmende post rock innledning som drar over i tung, tung sakte blyrock før det hele tas ned med en lang drømmende nesten folkaktig sekvens. Flott.

Liker du band som Butthole Surfers og Harvey Milk og ikke blir skvetten av litt rabalder vil dette være noe for deg. Fengende bråk!

Anbefalt:
Wildildlife - Peas Feast (Crucial Blast cd-r/lp 2007)
Wildildlife - Six (Crucial Blast cd 2007)


Witch

Witch er J.Masics (Dinosaur Jr.) "hobbyband". I Witch overlater han gitaren til andre og sitter han bak trommesettet. Dette bandet har sluppet to album sålangt, der særlig det seneste er en flott variant over syttitallsk hardrock/klassisk doom ala Black Sabbath og andre helter. Ikke nødvendigvis veldig avantastisk, men du verden som det røsker i skrukken.

Anbefalt:
Witch - Witch (Tee Pee Records cd 2006)
Witch - Paralyzed (Tee Pee Records cd 2008)


Witchcraft

Mer tradisjonsbunden hardrock, denne gangen fra Sverige. Witchcraft utgyter en stram, økonomisk hardrock med god melodiføring og effektiv produksjon. Bandet har vist en fin stigning på sine utgivelser og The Alchemist er en liten klassiker. Her synges det også på svensk på et spor, det vil vi ha mer av.

Anbefalt:
Witchcraft - Witchcraft (Rise Above Records cd 2004)
Witchcraft - Firewood (Rise Above Records cd 2005)
Witchcraft - The Alchemist (Rise Above Records cd/lp 2007)


Woe

Woe er Chris Griggs band, han spiller det meste av instrumenter og får bare hjelp av Even Madden på trommer. Woe holder til i Philadelphia og har sluppet et album så lang. Og for et album! A Spell For The Death Of Man er et rasende, pønkete black metal album med avsindig trøkk. Snakk om å blåse midtskill på den uforberedte lytter... A Spell For The Death Of Man har lange, drivende låter med totaltrøkk og hyperintensitet. Dette er et allerede klassisk album som alle med interesse for The Dark Side bør sikre seg.

Anbefalt
Woe - A Spell For The Death Of Man (Stronghold cd/lp 2008)


Wold

Wold er noe av det aller strammeste man kan utsette øregangene for i disse dager. Denne canadiske duoen har tre album ute. Wold har etterhvert perfeksjonert sin grå noisesøyle, som iblandes avantmetal og en ualminnelig hissig og lei vokal. Musikken er sjeldent stygg og ugjennomtrengelig. Denne musikken nytes best i små doser. Heftig!

Anbefalt:
Wold - Screech Owl (Profound Lore cd 2007)
Wold - Stratification (Profound Lore cd 2008)


Wolves In The Throneroom

Økoblack metal fra Olympia, Washington. Bandet består av Nathan Weaver (vokal, gitar), Will Lindsay (gitar, backing vokal) og Aaron Weaver (trommer). Over tre studioalbum har bandet perfeksjonert sin tunge og buzzete midtempo black metal med tekster om shamanistiske ritualer, natur og dyp sorgfull stemning. Alt strukket opp på lange låter med med drivende komp under buzz og mørk vokal. Luringene har selvsagt bygd myten gjennom røverhistorier om bosteder i skogen, økoterrorisme og annet. Wolves In The Throneroome er et av de ledende bm bandene på denne kloden.

Anbefalt:
Wolves in the Throne Room - Diadem of 12 Stars (Vendlus Records cd 2006)
Wolves in the Throne Room - Two Hunters (Southern Lord Records cd/2lp 2007)
Wolves in the Throne Room - Black Cascade (Southern Lord cd/2lp 2009)