søndag 29. juni 2008

Haust - Ride The Relapse (Fysisk Format cd)

Den eminente platesjappa Tiger i Oslo har gitt undertegnede utallige lykkestunder med sine kompetente og gode råd om band og utgivelser innen spesielt hardcore og metall. Må derfor si at spenningen var stor da jeg dunket et ex av Tigers første utgivelse på egen label, Fysisk Format, inn i spilleren.

Haust (tidenes beste norske bandnavn?) banker til med 13 låter på drøye 23 minutter. Haust spiller en fin mix av metall (type sort), punkrock og støyete undergrunnscrude med et særlig driv og autoritet. Musikken blir aldri masete - bare tung og deilig støyende.

Haust er visstnok fra Notodden og ble stiftet i 2003 som et blackmetalband. I 2008 er de et band som har beveget seg langt vekk fra alle klare sjangerbetegnelser og kun fremstår som en svært løfterikt gjeng som det skal bli fint å følge videre.

På ettersommeren kommer de to neste utgivelsene på Fysisk Format. Da er det henholdsvis Kaospilot og Snøras som kommer med nye cder. Mitt kjennskap til disse to bandene gjør at jeg får K til å holde på hatten min og glede meg stort til disse er i hus.