fredag 9. januar 2009

Aural Fit vil ødelegge anlegget ditt


Aural Fit - Aural Fit 2

Aural Fit er et av de beste bandene i den nye, tredje generasjonen psychrockband fra Japan. Aural Fit tar opp arven etter første generasjonens(Flower Travellin' Band, Shinki Chen, Les Rallizes Denudes et al) og andre generasjonens (Fushitsusha, White Heaven, Overhang Party, Kousokuya, Acid Mothers Temple et al) rekonstruksjon og nyorientering av den vestlige rockkanon innen spesielt space, hippie, prog og psychedelia.

Den sære, avantgardistiske og samtidig storøyd beundrende tilnærming til rockklisjeer og rockmyter har ligget i bunnen for en vilter japansk undergrunnsrock som har gitt oss en lang rekke klassiske utgivelser de siste førti årene. Uttrykket er som regel villere, mer inspirert og originalt enn vi er vant til fra vestlige rockband. De klassiske japanske rockbandene har vært langt flinkere til å trekke inn hekt og sug fra avantgarde, folk, freejazz og improvisasjonsmusikk. Dukker du ned i dette landskapet blir musikksmaken din aldri den samme igjen.

Aural Fit er en klassisk powertrio med bass, gitar/vokal og trommer. Typisk "wasted youth" look på gjengen ala alle degenererte outsidere i rocken da og nå. Aural Fit 2 er deres første album på PSF og følger fint opp deres egenutgitte monsterdebut fra ett par år tilbake. Aural Fit 2 er fire svære spor på tilsammen trettiåtte minutter med en fullstendig overstyrt alt-på-rødt produksjon. Lyden er så overstyrt og skurrende at uttrykket blir et spraglende psykedelisk amfetaminsprutende rocknirvana; tenk deg Blue Cheer med Randy Holden på max volum på et sett kokaininnsmurte, sprengte høyttalere. Et peilepunkt kan være Les Rallizes Denudes ca live 77 mikset med tidlig Mainliner med Kawabata Makoto på det mest psykotiske.

Dypt i stormen ligger vokalen; et heftig brølende og sjelsettende raut fra det psykedeliske dyp. Musikken er særdeles hefig og dypt fengende. Aural Fit knurrer!

Kraftfull rockmusikk for folk som liker rock.

Tune in.

Lytt også til:
Diverse Artister - Tokyo Flashback Volume 6 (PSF cd)
Kousokuya - Live Gyaakuryu Kokuu (PSF cd)

Love Live Life + 1 - Love Will Make A Better You (King lp)
Brast Burn - Debon (Voice lp)