mandag 12. januar 2009

Tyngre enn en veldig tung ting del atten


Morkobot

Italienske freakspace rockere som er signet på Ufomammuts label Supernatural Cat. Morkobots debutalbum er pakket inn i et silketrykkcover som på nydelig viser øker spenningen for innholdets kvaliteter. Og innholdet er fint; Morkobot er en trio som utgyder spacerock/freakheavy med retning strakt ut i galaxen. Tenk Pink Floyd, Hawkwind, Circle og Titan. Morkobot benytter 2 ganger bassgitar, trommer og synthkrydder i et originalt lydbilde. Dette kan bli svære saker.

Anbefalt:
Morkobot - moStRo (Supernatural Cat cd 2007)


Mortualia

Finsk en manns bm med et fullt album ute så langt. Shatraug (jøje meg!) spiller alt og er i tillegg til Mortualia tilknyttet andre prosjekter som f eks Horna. Mortualias debut album er en sjeldent kraftfull bm plate. Lange låter, midtempobuzz og gneldrende, hatsk vokal bæres frem av et råttent produsert bass/trommekomp som er deilig insisterende over strekk på opptil atten minutter. Digg.

Anbefalt:
Mortualia - Mortualia (Northern Sky Productions cd 2007)


Moss

Engelsk doom/dirge trio som etterhvert har fått bra sving på tingene. Moss kan riffe sakte inn i evigheten med blytyngde og mursteinstrommer. Vokalist Olly Pearson setter sitt preg på sakene og bandet har etterhvert myket opp den verste stillstanden med synth og ambiente lydstrøk. Dette er særlig tydelig på sisteslippet Sub Templum. Har du doomhelning er Moss obligatorisk lytting. Begge albumene deres er produsert av Jus Osborn (Electric Wizard).

Anbefalt:
Moss - Cthonic Rites (Aurora Borealis cd 2005)
Moss - Sub Templum (Rise Above Records cd 2008)


Mouth Of The Architect

Band fra Dayton / Ohio som har sluppet tre album og en splitutgivelse siden debuten i 2004. Mouth Of the Architecht befinner seg i et postrock/sludge/mathrock terreng. You know; sakte svingende postrock badende i et rifforamatisk trøkk og tekster om fortvilelse og forhold som går åt skogen. Bandet opererer i et overbefolket terreng, men skiller seg godt og er et av de bedre innen denne delen av metalskolen.

Anbefalt:
Mouth Of The Architect - The Ties That Blind (Translation Loss Record 2006)
Mouth Of The Architect - Quietly (Translation Loss cd 2008)


N.I.L.

N.I.L. er en forkortelse for Nihilism Is Liberating. N.I.L. er en duo og drivkraften er Imperial som gjennom mange år har kvernet ut hatfull bm under banneret Krieg. I N.I.L. har han med seg J.Marcheski fra dronecrustbandet March Into The Sea. N.I.L ligger nærmere et buzzende Xasthur enn Krieg og er en fin fornyelse av Imperials grimme virke. Kjappe bm-killere alterneres med roligere spor. Og det er når tempo senkes at den mest spennende musikken oppstår. Akustiske gitarer, snublende episk bm og snurrende dronerier seriekobles til en god miks.

Anbefalt :
N.I.L - N.I.L. (Battle Kommand cd 2007)


Nachtmystium

Iillinois band som har utviklet seg fra et trad bm band til å bli et psykedelisk blymonster av beste klasse. Nachmystiums to seneste album er nestenklassikere. Instant: Decay er blytung, buzzete og hyperkakafonisk - den tyngste psykmetal du kan forestille deg, og Assassins spenner opp ørnevingene og leverer et variert metalepos med alle mulige og umulige influenser. Saksofon i blymetall anyone? Dette bandet skal det bli spennende å følge fremover.

Anbefalt:
Nachtmystium - Instant:Decay (Battle Kommand cd 2006)
Nachtmystium - Assassin:Black Meddle Part 1 (Century Media cd 2008)