torsdag 29. januar 2009

Lydfrabaksiden snurrer syvtommere og smiler

>



Knuste Ruter - Var det bare en løgn e.p. (Sjakk Matt Plater)
Little Claw - Race to The Bottom / Feeding You (Siltbreeze)
Vetiver - Hey Doll Baby / Miles Apart (Gnomonsong)
Pig Heart Transplant - Nature b/w Nurture (Deerhealer Record Label)
Ducktails - Beach Point Pleasant (Breaking World Recordings)
Defektro Noise Army - Hard Luck Heart (Harbinger Sound )
Clockcleaner - Skinheaded Lady / Hate City (Stained Circles)
Our Love Will Destroy The World - Polished Glass


Singelen lever og har det bra! Det er ikke bare vinyl lp'en som blomstrer. Det spyttes også ut små deilige flak med alternativ lyd og ulyd. Derfor er det på plass med en liten kjapp surfing gjennom en stabel saker som jeg har lagt mine klamme labber på de siste ukene.

Vi begynner i good old Gnore med deilig punkrock fra Knuste Ruter og Var det bare en løgn e.p. Seks spor med trøkkete og heftig punk med utmerket produksjon; tungt og stormende. Lenge siden jeg har hørt så fet punkrock. Spill høyt og kjenn det skrangler i gebisset.. Denne finner du på Tiger. Tvangskjøp spør du meg. Vi suser videre og setter på Little Claws Race To The Bottom. To fine låter med skranglepoprock på den eminente labelen Siltbreeze. Klassiske 60/70 talls triks koblet med ødelagt produksjon og kvinnevokal med dødsforakt. Det er no' ekstremt hektende med den overstyrte skurrende vokalen som gjør at du spiller den om og om igjen. Og baksidens Feeding You er nesten like fin med sin dronete Velvetgugge med naivslesk luremusvokal.

Så hopper vi et par skritt nærmere mainstreamen med Vetivers Hey Doll Baby / Miles Apart som fortsetter deres coverlåt opplegg fra seneste albumet. Hey Doll Baby er tidligere gjort av blant andre Everely Brothers (hvor har jeg lagt Everlyboksen?) og er en slengete fin stomper av en pop låt. Oh nostalgi. B-sidens Miles Apart er en cover av det fine, glemte åttitalls bandet A R Kane. Sløy dronepop. Vi holder oss i USA og finner frem et helt annet beist, nemlig Pig Heart Transplants Nature b/w Nurture. Denne gjengen slapp en blytung, doomete sludge cd for noen uker siden og holder formen fint på denne singelen. To spor med kranglete, dypfryst vokal, dooomriff, spaceflukt og generelt dysterkødden stemning. Musikk for tøffinger og de som skulle ønske de var det.

Ducktails er et amerikansk enmanns orkester og på Beach Point Pleasant leker Matt Mondanile seg med krautrockinspirerte, lette snublekeyboardstemninger ca Harmonia på en solrik formiddag. Ikke viktig og neppe veldig sublimt, men fint å høre på åkke som. Vi må selvsagt også innom noiseuniverset også og der finner vi Defektro Noise Army som holder motet oppe med den glødende fra-industriklang-til-støykaskade singelen Hard Luck Heart. Godt å høre på og å høre igjen. Noisesingeler er den beste bruken av formatet siden rock-a-billy; fact!

Clockcleaner er en skabbete bunch med punkholdning og rockmusikk i skjæringspunktet mellom punkrock og mer tradde poprockgrep. Skinheaded Lady er en ok mildt hektende rocker som ikke setter veldig varige spor. B-siden er en versjon av det australske punkbandet X (altså ikke L.A. X ) sin Hate City. Med den tvisten at Clockcleaner ikke husket teksten og derfor fant på en ny...

Vi avslutter denne singelrunden med selveste Cambell Kneale som nå etter sigende har lagt sitt mangeårige hovedprosjekt Birchville Cat Motel på hylla og for fremtiden operere under navnet Our Love Will Destroy The World. Den sløye hipster vil selvsagt vite at dette er tittelen på et av Birchville Cat Motels album. Så der har du den forbindelsen på plass. Den nye singelen vitner også om en fresh start der a-siden er en miks av kassegitater, milde støyelementer og Lo and Behold! - rytmer - nesten teknofiserte rytmer som blander seg inn. Flip singelen over og du finner en mer "typisk" Kneale variant med skrikende gitarer og lag på lag av lyd i retning dronestøy. Jeg gleder meg til fortsettelsen.