søndag 1. mars 2009

Hair Police - Totaled And Stranded (Hundebiss Records ensides LP)



Ny ensides lp fra Hair Police med funky artcover og silketrykk på vinylens bakside. Totaled And Stranded ble spilt inn på et hotellrom i Ohoi etter at bandbussen havarerte under en solid snøstorm.

Musikken på Totaled And Stranded er en viderekommen forskning på nedstrippet skrekkuro drevet frem av en sprø og tørr bassgang som sender signaler mot en tåkete atmosfære av angst. Musikken eksplodere ikke; heller en imploderende reisning av et støydyr i stramme lenker tvers igjennom, likevel er stemningen av uvær og dread godt tilstede - her er mye effekt av små virkemidler. Resultatet er en behersket, stillestående og ekkobadende avantrock med elektroniske og støyanaloge elementer knadd inn. Det kan lett trekkes tråder tilbake til den industrielle revoulusjon ca 1980 med elementer av Throbbing Gristle, Einsturzende Neubauten og hele Broken Flag scenen.

Totaled And Stranded blir fort en god venn. Sett den på repeat og la den sende deg inn i snø og tåke. Apatien over det søplete livet ditt blir endelig og fullstendig bekreftet.

Mick Connelly, Trevor Tremaine og Robert Beattie utgjør en sentral trupp i undergrunnsrocken ala 2009 og kan leke med såvel støyrock som mer avantastiske eksperimenter.

Slipp dem inn.

Lytt også til:
Hair Police - Drawn Dead (Weird Forest lp)
Einsturzende Neubauten - Zeichnungen des Patienten O. T. (Some Bizarre Records lp)
Failing Lights (aka Mick Connelly)- Dismal Winds (Heavy Tapes ensides C20 kassett)
Fail Sick - One Was Lost (Fag Tapes kassett)