tirsdag 21. april 2009

Magic Lantern - High Beams (Not Not Fun Records LP)



Magic Lantern er et nytt psykedelisk rockband fra Long Beach, California som består av William Giacchi (gitar, sang), Philip French (keyboard, perkusjon, blåsere), Cameron Stallones (gitar, sang), Chip Knechtel (trommer) og Gavin Fort (bass). Cameron Stallones har også soloprosjektet Sun Araw som har en fin LP ute på Not Not Fun Records.

Bandet presenterer sin forbilder på Myspace siden sin og det gir en god indikasjon på hva de serverer på debutlp'en ; Can, Spacemen 3, Faust, Black Sabbath, Ash Ra Tempel, Magical Power Mako, Hawkwind, The Godz, Loop, Sleep, Dead C, Skullflower, Popul Vuh, La Monte Young, Fela Kuti, Henry Flynt, Amon Duul II, Funkadelic, gamelan. Deilig!

Magic Lantern er nå ute med sitt debutalbum etter en serie limiterte kassetter og cd-rs det siste året.

High Beams består av fire lange spor (tre på elleve minutter og ett på nesten åtte) og en kort snutt. Låtene har kosmiske titler som Feasting On Energy, Vampires In Heat og Cactus Raga. Musikken er en lett blanding av deres inspirasjonskilder, ikke akkurat originalt, men likevel med en egen kosmisk vri. Vi får lange strekk av gitarbliss spedd ut med keyboards og nesten droneaktige mantravreng. Samidig er det tung og drivende musikk med klør. Lyden sendes ofte ut i en mild kakafoni av feedback og fuzz med ringlende loops snurrende rundt.

Favorittspor ? Tja, alt er fint, men åpneren Deathshead Hawkmoths snurrende dronerock og avslutningen med Cactus Ragas psykedeliske rocktrøkk er særlig fint.

Albumet er produsert av Bobb Bruno på åtte-spor og masteret av James Plotkin. Plotkin er en garantist for godlyd (ikke god lyd da vettu), så også her.

Magic Lantern er et fint tilskudd til psychrockens kanon.

Lytt også til:
Sun Araw - Beach Head (Not Not Fun Records LP)
Hawkwind - In Search Of Space (United Artists Records LP)
Ash Ra Tempel - Ash Ra Tempel (Ohr LP)
Loop - Heaven's End (Head LP)