mandag 27. april 2009

Tyngre enn en veldig tung ting del 24


Skepticism

Enda mer ultradoom fra Finland, er det kun dooooom og black metal som sysselsetter folk der borte (med tillegg av Circle og skogspsykedeliaen på Fonal Records, men det er en annen historie)? Skepticism har holdt det gående siden 1991, riktignok med et sparsommelig antall utgivelser. Bandet har blitt saktere og seigere med årene og effektuerer p.t en tyktflytende seigdoom med gloomy keyboards og svært nedstemte gitarer. Bandets produksjonsverdier har endret seg fra søplelyd til mer - mer tyngde, mer doom - mer av alt egentlig. Sisteslippet Alloy fra 2008 er et høydepunkt i kataologen deres og vel verdt en sjekk.

Anbefalt:
Skepticism - Alloy (Red Stream cd 2008)


Skullflower

Skullflower har vært (dog litt av og på) Matthew Bowers hovedprosjekt gjennom tyve år nå, og jammen om mannen ikke holder stilen. Fra sin utkikkspost i det grå nordengelske landskapet har Bower klemt ut en lang rekke utgivelser med helt singulær musikk. Skullflower er en storm av toner; gitarfuzz som ved første ørekast synes ugjennomtrengelig og rent ut slitsomt å lytte til. Gir du Skullflower tid vil du imidlertid høre store ting skje: musikken blomstrer (kremt) og lag på lag av vakker støy stiger mot himmelen. I følge ryktene er mannens musikalske kost om dagen Wagner og death metal - og kun dette. Sånn høres det ut også! Faller Skullflower i smak vil du ganske sikkert ha glede av Hototogisu, hans duo med Marcia Bassett (ex Double Leopards), også.

Anbefalt:
Skullflower - IIIrd Gatekeeper (hEADdIRT cd 1992)
Skullflower - Exquisite Fucking Boredom (tUMULt cd 2003)
Skullflower - Orange Canyon Mind (Crucial Blast cd 2005)
Skullflower - Circulus Vitiosus Deus (Turgid Animal 3xcd Box 2008)


Slagmaur

Norsk band som spytter ut en sakteseig black metal variant med all mulig slags godis bakt inn; piano på vidotta, harsk vokal, doooom og alt vi liker. Bandet består av aliasene Aatselgribb (vokal), General Gribbsphiiser (gitar, bass) og Lt. Wardr (trommer, keyboards) og gir dermed de sidrompa med hentesveis og sans for "ærlig" musikk med "sterke" tekster vann på mølla. Men vi vet bedre! Slagmaur bør kunne gi oss store gleder i tiden som kommer. Følg med!

Anbefalt:
Slagmaur - Domfeldt (Inferna Profundis / Nocturnal Woodlands Productions cd 2007)
Slagmaur - Skrekk Lich Kunstler (Nekk Brekk Productions lp 2007)


Slayer

Ord er selvfølgelig overflødige om denne gjengen, som egenhending blåste hele metaluniverset i tusen biter på åttitallet med sin grisetekniske trash metal - fortere, sintere og beskere enn noen andre. Og dermed var metallen åpnet for ekstremvarianter av alle slag. Betydningen av Reign In Blood kan knapt overvurderes. Det utrolig var at bandet også klarte å etablere en svært sterk kommersiell karriere. Nå skal det tillegges at det er mange år siden bandet ga ut et knall album, men de holder da stilen sånn noenlunde fortsatt.

Anbefalt:
Slayer - Reign in Blood (Def Jam lp 1986)
Slayer - South of Heaven (Def Jam lp 1988)
Slayer - Seasons in the Abyss (Def American lp 1990)
Slayer - Soundtrack to the Apocalypse (American Recordings 4xcd+dvd boks 2003)


Sleepytime Gorilla Museum

Sleepytime Gorilla Museum ble etablert i Oakland, California i 1999 av Dan Rathbun, Nils Frykdahl, Carla Kihlstedt, Moe Staiano og David Shamrock. De tre førstnevnte spilte sammen i det eminente bandet Charming Hostess. Sleepytime Gorilla Museum er et helt sentralt band i det amerikanske "brutalprog" miljøet og består av ekstremt flinke folk. Musikken de i fellesskap utgyter er en superoppfinnsom kraftig rockmusikk med influenser fra all over the place. Virkelig et band å få med seg for nyskjerrige musikkentusiaster - innen alle sjangere.

Anbefalt:
Sleepytime Gorilla Museum - Grand Opening and Closing (The End Records
cd 2001)
Sleepytime Gorilla Museum - Of Natural History (Mimicry Records cd 2004)
Sleepytime Gorilla Museum - In Glorious Times (The End Records cd 2007)



Sleestak

Femmannsbandet Sleestak ble etablert i 2003 med medlemmer fra Sixinch, Atomic Number 9 og Planet Delirium. Bandet spiller psychmetal med tung doomhelning. Drivende improvisert tyktflytende ondskap fra midtvesten - digg for oss liker doom'en litt left of centre. Gjengen har også røtter inn mot Geronimo og ikke minst salige Man Is The Bastard.

Anbefalt:
SLEESTAK Mach 2 (Total Annihilation) cd
SLEESTAK The Power Of Gemini(a (Thumbprint Press) cd