torsdag 20. august 2009

Tyngre enn en veldig tung ting del 31


Velvet Cacoon
En duo luringer fra Portland, Oregon som har kokt sammen en mytisk suppe av en bakgrunnshistorie som inkluderer økoterrorisme, egenutviklet dieselharpe og mye mer. Angela (LVG) på gitarer og Josh (SGL) vokal, gitar og trommer, flirer antagelig godt når blogger og metalsites har bitt på disse vanvittige historiene. Uansett, Velvet Cacoon dyrker frem en egenartet ulyd et sted mellom shoegazing og massiv buzzende midttempo bm. Ut av denne miksen kommer det en dryppende, tåkende storm av overstyrte toner. Egenartet og fantastisk.

Anbefalt:
Velvet Cacoon - Dextronaut (Fullmoon Productions cd 2002)
Velvet Cacoon - Genevieve (Full Moon Productions cd 2004, reutgivelse på Southern Lord 2lp 2007)
Velvet Cacoon - Northsuite (Best of/Compilation) (Ivory Snowfish Music cd 2005, reutgivelse på Southern Lord 2lp 2007)


Verdunkeln
Tysk band (fra Achen) som mikser gotisk inspirasjon ala Christian Death, Sisters Of Mercy, et al med Burzum ca Hvis Lyset Tar oss. Resultatet er en avantastisk black metal variant med skummel stemning og stor hekt. Verdunkeln har utgitt to fine album så langt. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Anbefalt:
Verdunkeln - Verdunkeln (Wod Van cd 2005)
Verdunkeln - Einblick In Den Qualenfall (Wod Van cd 2007)


Vhernen

Black metal fra Færøyene anyone? Vhernen er nok et enmannsband og sikkert Færøyenes eneste bm band. Vhernen synger og spiller electriccello, orchestral harp og programmering, i tillegg til de tradisjonelle våpnene gitar, bass og trommer. Vhernens uttrykk tar utgangspunkt i en doomtung bm som pakkes inn i en buzzifisert tåke av lyd som sender musikken inn i en nestenambient metaltåke.

Anbefalt:
Vhernen - .S.y.b.e.r.i.a. (Egen label cdEP 2006)
Vhernen - The Funeral Era (Best of/Compilation) (Eerie Art Records cd 2009)


Ved Buens Ende/Virus

Virus er bandet til Czral (Carl-Michael Eide) som spiller gitar og synger. Med seg har han Esso (Einar Sjursø) på trommer og Plenum (Petter Berntsen) på bass. Virus er et nytt band, men likevel en "fortsettelse" av Ved Buens Ende, hvor alle disse tre var med. Ved Buens Ende ga ut et fenomenalt avantmetal album på nittitallet, klassikeren Written in Waters. Virus' to album følger fint opp dette svarte mesterverket og særlig The Black Fux fra ifjor er en imøtekommende, nestenfengende hybridmetalskive som hekter godt. En fin blanding av black metal, avantprog og postrock. Kan vi kalle det postmetal ?

Anbefalt:
Ved Buens Ende - Written in Waters (Misanthropy cd 1995)
Virus - Carheart (Jester Records cd 2003)
Virus - The Black Flux (Season Of Mist cd 2008)


Watain

Satanisk bmgjeng fra Sverige som har holdt det gående siden 1998. Watain lager et helvetes (kremt) rabalder; en kaotisk, sugende masse av kvlt. Her holdes fanen for tradisjonell black metal høyt. Tenk Darkthrone, Immortal, Dissection og Mayhem.

Anbefalt:
Watain - Rabid Death's Curse (Drakkar cd 2000)
Watain - Casus Luciferi (Drakkar cd 2003)
Watain - Sworn to the Dark (Season of Mist cd 2007)


Weakling

Weakling er riktignok oppløst, men dette unike bandet må med. Weakling var på mange måter starten på USBM bølgen og deres eneste album Dead as Dreams er en klassiker og en åpenbar inspirasjonskilde for artister som Leviathan, Xasthur, Draugar og Crebain. Episk, intens black metal med store ambisjoner. Weakling tok utgangspunkt i tradisjonell skandinavisk black metal og fyrte på med avantastiske inspirasjoner fra alt fra minimalisme til blyrock ala tidlig Swans og Skullflower. Dead as Dreams er en helt nødvendig brikke i metalpuslespillet.

Anbefalt:
Weakling - Dead as Dreams (tUMULt cd 2000)