lørdag 1. august 2009

Chris Corsano - Another Dull Dawn (Ultra Eczema lp)



Ny solo lp fra trommeslager og multiinstrumentalist Chris Corsano.

Chris Corsano har det siste tiåret vært høyt og lavt i den musikalske underskogen. Med utgangspunkt i sitt hjemlige Boston, Mass. fløy han ut av blokkene rundt årtusenskiftet som assosiert medlem av den store kult Sunburned Hand Of The Man, og ikke minst i duo med kraftsaksofonist og frisjel Paul Flaherty. Et godt eksempel på Corsanos tidlige fire and skill finnes på han og Flahertys freejazz bombe The Hated Music (Ecstatic Yod cd) fra 2000. Etter dette har han spilt med stort og smått innen undergrunnsrock, freejazz og reinspikka improv. En rekke nødvendige utgivelser og prosjekter har det blitt og det er en fornøyelse å følge hans musikalske krumspring. Og det er ingen halvdagsjobb; mannen har steinhard arbeidsmoral og er særdeles produktiv. Høyt og lavt - fra livejobbing med Bjørk til knallharde freejazz øvelser med Flaherty og flott ensemblespill i Cold Bleak Heat, blant mye annet. Jeg kan ikke komme på noen andre enn vår egen Paal Nissen-Love av yngre perkusjonister som holder samme arbeidstempo og kvalitetsnivå. I sannhet to kjemper.

Etterhvert har vår mann også tatt seg tid til rene soloutgivelser. Og nå foreligger Another Dull Dawn i et limitert opplag på Dennis Tyfus' suverene Ultra Eczema label. Denne nye lp'en innfrir til fulle den forventningens bue som det forrige soloslippet The Young Cricketer (Hot Cars Warp Records cd-r) spente opp. På Another Dull Dawn serverer Corsano et tverrsnitt av hele sitt interessefelt; fra improv og freejazz til støysonder og spor forankret i avantrock. Han benytter leketøysinstrumenter, saksofon, strengeinstrumenter av ymse slag, keyboards, effektpedaler, fx og kabler, i tillegg til perkusjonsinstrumenter.

Musikken er svært variert og særdeles leken. Det hele er en storveis reise i utfordrende og hektende musikk. Han fanger stemninger som få andre og kan skape stor musikk med særdeles enkle virkemidler. Platen inneholder hele 15 spor og særlig kuttene hvor han blåser fritt med saksofon er heftige, her nærmer han seg store menn som Arthur Doyle og nettopp Paul Flaherty. Sjekk ut sporet The Anger of Kings for god effekt. Eller den ualminnelig friske utblåsningen Kittenish Gnawling, Part1 hvor Corsano spiller trommer og baritonsax munnstykke på metallrør, samtidig. Fantastisk!

Improvisert, leken og stor musikk fra Chris Corsano. Bryt deg inn !

Lytt også til:
Paul Flaherty / Chris Corsano - The Hated Music (Ecstatic Yod cd)
Steve Baczkowski / Chris Corsano / Paul Flaherty - The Dim Bulb (Wet Paint Music cd)
Chris Corsano & Ben Chasny / Paul Metzger - Chris Corsano & Ben Chasny / Paul Metzger (Roaratorio lp)
Paul Flaherty, Chris Corsano & C. Spencer Yeh - Slow Blind Avalanche (Important lp)
Chris Corsano - The Young Cricketer (Hot Cars Warp Records cd-r)
Sunburned Hand Of The Man - Wedlock (Eclipse 2xlp)
Cold Bleak Heat - It's Magnificent, But It Isn't War (Family Vineyard cd)