søndag 22. mars 2009

Andrè Borgen - Staying Old (Humbug cd)



Nydelig liten cd fra Andre Borgen på den supre Humbug labelen.

Staying Old er debutalbumet til Andre Borgen. Borgen har snust rundt i ytre deler av Oslos musikkmiljo i flere år og har blant annet stått bak arrangementer i den kresne Dans for Voksne konsertserien. Staying Old er utgitt i et begrenset opplag på 500 eksemplarer på "ekte" cd.

Musikken på Staying Old er overraskende lyttervennlig og umiddelbar. Vi får 15 spor med en mildt saktmodig og glidende gitarbasert lyd; en lise og et trivelig besøk. Han beskriver selv musikken som "dreamy pop, acidfolky and rocky mac daddy flower flow". Og det er vel like presist som noen annen beskrivelsen. Kombinasjonen av instrumentalspor og såre vokalballader utgjør et fint hele; en seriøs, "uambisiøs" amalagan som sender inspirasjonsmessig retning mot både tidlig 70-talls acidfolk (Trees, Mark Fry, The Tree People et al) og mot free folk bevegelsen de siste 10 år (tenk særlig Six Organs Of Admittance, Ilyas Ahmed og Joshua Burkett). Samtidig er det mulig å høre elementer av Pavements mindre rockete øyeblikk og en behersket, improvrockende støytilnærming ca Dead C.

Coveret er noe av det bedre jeg har sett på lenge. Naiv-vakker front med fin-fin booklet.

Alt i alt blir det en god og ikke minst varig miks - denne har jeg spilt mye den siste uken. Favorittspor spør du - egentlig ikke sier jeg, alt henger sammen med alt og ingenting kan forklares.

Lytt også til:
Woods - Family Creeps (Time-Lag lp)
Six Organs Of Admittance - RTZ (Drag City 3xlp)
The Tree People - The Tree People (Guerssen Records reutgivelse lp)
Mark Fry - Dreaming With Alice (Sunbeam lp)
Ilyas Ahmed - The Vertigo Of Dawn (Time Lag lp)
Ilyas Ahmed - Between two skies/Towards The Night (Foxy Digitalis 2cd)