mandag 9. mars 2009

Tyngre enn en veldig tung ting del treogtyve


Reverend Bizarre

Doom metal trupp fra Finland som har vært en av de fineste videreførerne av klassisk doom i sporene etter Black Sabbath. Bandet ble oppløst i 2007 etter en lang karriere og det datt inn i flere posthume utgivelser i 2008, blant annet en fet splitt med Electric Wizard. Vi har neppe hørt det siste fra bandets ypperstedoomprest Albert Witchfinder (aka Sami Hynninen).

Anbefalt:
Reverend Bizarre - III: So Long Suckers (Spikefarm 2cd 2007)
Reverend Bizarre/Electric Wizard - Split (Rise Above 12" 2008)
Reverend Bizarre - Death Is Glory...Now (Best of/Compilation, Spikefarm 2xcd 2009)


Ride For Revenge

Mer Finland, denne gangen et band som tar utgangspunkt i black metal og koker sammen en tung rockmusikk med like deler sludge, punkmetal og bm trukket over slimete keyboards/synth elementer. Ride For Revenge lager sitt eget krevende brygg. Tung, vrien metal med linjer til alt fra Big Black, Killdozer og finnenes helt egne grep på bm. Ride For Revenge har så langt sluppet en fullengder, noen ep'er og to splitt album.

Anbefalt:
Ride for Revenge/Torturium - Split (Bestial Burst cd ep 2006)
Ride For Revenge - King Of Snakes (Northern Heritage cd 2007)


Rigor Sardonicous

Dypdoomtrio fra New York som debuterte i 1999 og har spyttet ut fem album siden dengang. Rigor Sardonicous rettferdiggjør så mange o'er du vil ha i dooooom, disse kara er med andre ord blodsbrødre med trupper som Corrupted, Earth, Sunn O))) og Monarch. Dyster, superseig blydoom med sort trekk og syk vokal. Ikke det mest nyskapende av band dette, men likevel godlyd for oss liker doomrock av det virkelig sakte og onde slaget. Begynn med deres 2008-slipp, som kanskje er det drøyeste fra denne kanten så langt.

Anbefalt:
Rigor Sardonicous - Vallis Ex Umbra De Mortuus (Paragon Records cd 2008)


S.V.E.S.T.

S.V.E.S.T står for Satanas Vobiscum Et Spiritum Tuo, og dermed skulle vel skapet være plassert når det gjelder denne gruppa fra Nantes i Frankrike. S.V.E.S.T har virkelig fått luft under vingene med den ferske splitlp'en med Lydfrabaksidenheltene Deathspell Omega, hvor de faktisk er oppe på siden og presser heltene i noe som må sies å være en fotofinish. Denne gruppa dyrker en innestengt, buzzy og kaotisk black metal med en energi få matcher. Ut av dette kommer en stekt for for metal med lange låter, avantrockinspirasjon og underlig fengende riff-o-rama. Vi ønsker oss mer fra denne kanten, foreløpig er det kun kommet en fullengder i tillegg til diverse splitalbum og en ep med gamle demoinnspillinger.

Anbefalt:
S.V.E.S.T. - Urfaust (End All Life Productions cd/lp 2003)
DEATHSPELL OMEGA / S.V.E.S.T. - Veritas Diaboli Manet In Aeternum (Norma Evangelium Diaboli / End All Life Productions lp)


Satyricon

Satyricon har holdt det gående siden 1990 og består fortsatt av Satyr (Sigurd Wongraven) og Frost (Kjetil Vidar Haraldstad). Frost slår trommer og Satyr fikser resten. Syv album har det blitt etterhvert og alle er vel verdt å ha spør du meg. Sisteslippet The Age Of Nero bekrefter bandets status som en veltrimmert blackmetal/hardrock maskin av formel 1 klasse. Bandet er kanskje ikke nyskapende lenger, men jammen for et sound og for en potent rockmusikk de fortsatt er i stand til å klemme ut. Satyricon fortjener fullt ut legendestatusen de har opparbeidet gjennom snart tyve år. Long may you run.

Anbefalt:
Satyricon - Dark Medieval Times (Moonfog Productions cd 1993)
Satyricon - Nemesis Divina (Moonfog / Century Media cd 1996)
Satyricon - Now, Diabolical (Roadrunner Records cd 2006)
Satyricon - The Age of Nero (Roadrunner Records cd 2008)


Shit and Shine

Engelsk duo som siden 2004 har kvernet ut en avantgardistisk rockmusikk et sted mellom avantmetal, noise og noiserock. Gutta har etterhvert fått godt tak på sitt sære oppsett med trommer og bass (ikke akkurat "drum and bass" for å si det sånn) og kan klemme ut en klassiker når som helst. Jeg liker best de seneste arbeidene deres, hvor form og fasong erstatter den dominerende in your face taktikken fra de tidligste slippene.

Anbefalt:
Shit and Shine - Kuss Miche, Meine Liebe (Load cd 2008)
Shit and Shine - Cherry (Riot Season cd+dvd 2008)


Sigh

Sigh har siden starten i Tokyo i 1990 og frem til idag utviklet seg fra å være et ganske tradisjonelt black metal band til å bli en fremifrå avantmetal/postbm variant med en variert og fin kanon. Sigh har likevel ikke glemt røttene og beviste dette med 2008slippet A Tribute To Venom. Alle de syv studio albumene de har sluppet er verdt å ha. Mesterhjernen i bandet er Mirai Kawashima (vokal, keys, samples).

Anbefalt:
Sigh - Scorn Defeat (Deathlike Silence Productions cd 1993)
Sigh - Hail Horror Hail (Cacophonous Records cd 1997)
Sigh - Imaginary Sonicscape (Century Media cd 2001)
Sigh - A Tribute to Venom (The End Records 12"ep 2008)