tirsdag 24. mars 2009

Yasushi Ozawa - Some Fragments Of Bass Performance (Diskdig cd-r)



Fantastisk utgivelse med studioinnspillinger fra den nylig avdøde sjefsbassist Yasushi Ozawa.

Some Fragments Of Bass Performance består av studioinnspillinger tatt opp i Japan i juli 2000 og utgjør en utsøkt psykedelisk reise og samtidig en suveren oppvisning i dette instrumentets muligheter i hendene på en mester.

Yasushi Ozawa var bassist i verdens beste rockband post 1980, Fushitsusha og i tillegg medlem i avantgigant kollektivet Marginal Consort. Ozawa hadde med andre ord stor bredde - fra Fushitushas høyenergiske avantrock til dype, hallusinatoriske dronereiser med Marginal Consort.

Glem alle forventninger om et solobass album med tungsindig buskøyebryn improv. Some Fragments Of Bass Performance er en avantrockplate med stort mot og tung hekt. Hovedtyngden av materialet dyrker en fxbadet hyperballadestemning med den store fortapte følelsen. Omtrent som om det renner en bekk av fuktig tenkt meditasjon fra høytaler til høytaler. Denne bekken brytes opp av noen kjappe punkblast av rock-som-nesten-cockrock. Utrolig!

Selv om musikken stort sett er lavmælt oppleves erfaringen fra Fushitsusha som like viktig for resultatet her som det det musikalske uttrykket til Marginal Consort gjør. Enkelte steder er det som om han parafraserer elementer fra Fushitsusha for så å ta disse tankene med langt inn i sin egen sjel.

Denne musikken og denne mannen fortjener tung utbredelse. Langt mer enn det en limitert japan-only cd-r kan klare å gjøre. La oss få Some Fragments Of Bass Peformance i en fet 180 grams vinylversjon.

Med utbrett!

Lytt også til:
Nijiumu - Era Of Sad Wings (PSF cd)
Suishou No Fune - Prayer For Chibi (Holy Mountain lp)
Marginal Consort - 4CD (Improvised Music from Japan 4cd)