tirsdag 24. juni 2008

The Heads - Dead In The Water (Rooster cd)


The Heads slapp sin første 7" i 1994 og utviklet (innviklet?) seg etterhvert til å bli et spacerock band for denne vår tid. Med base i hjembyen Bristol, England har de skutt flere fine album ut i atmosfæren. Typisk nok har de også sluppet en serie superlimiterte (type 100 ex) cd'rs med diverse studio-outakes og lignende. Ryktene har gått om at gruppa på disse utgivelsene er enda drøyere enn på de "ordinære" utgivelsene sine. Den første av disse superlimiterte utgivelsene jeg fikk labbene på var da Dead In The Water ble reutgitt i en deilig dobbel vinylutgave ifjor. Og det er drøye spacejams som serveres. Dead In The Water er nå også utgitt i en ordinær cd versjon.

Bak et drøyt stilig cover - en reproduksjon av Jaws-plakaten - skjuler det seg fire lange blytunge jams - psykedeliske utblåsninger med" alt over på rødt her nede i den møkkete kjelleren vår" stil. Som det står på innercoveret; "Recorded in our rehearsal room, live to minidisc through one mic". Stort sett instrumental musikk med noen snippets av radioopptak av den typisk odde varianten.

Liker du Acid Mothers Temple, Monster Magnet når de river seg løs eller kanskje jeg skal tørre å nevne mektige Hawkwind ? Og i tillegg har god tid og liker å synke inn i gitartransedens - da er denne for deg baby.

Når jeg først skriver noen ord om The Heads ville det være feigt å ikke nevne tre andre album fra denne fine gruppa som du bør høre snarest mulig. Får du fatt i At Last (Sweet Nothing cd), Under Sided (Sweet Nothing cd) eller Under The Stress Of A Headlong Dive (Invada cd) så rask de til deg.

Space is deep indeed.