torsdag 26. juni 2008

Tyngre enn en veldig tung ting, del 2

Jeg fortsetter denne lille subjektive gjennomgangen av anbefalte artister og utgivelser i det utvidede metalbegrepet jeg diskuterte i forrige del av denne artikkelserien.

Angelblood

Kjernen i Angelblood består av Dave Nuss (No Neck Blues Band) og kunster/musiker Rita Ackerman. Angelblood bader rundt i forskjellige uttrykk, alt med base i en ganske dement psychedelisk freerock metalvariant som bør være interessant for krautrockere og proggere så vel som for metalhoder.

Anbefalt;
Angelblood (Captain Trip cd 2000)
Masses Of Daggers (Captain Trip cd 2001)
Labia Minora (Captain Trip cd 2004)
Mambo Mange (Locust lp 2007)


The Angelic Process


Metaldroneduo fra Macon, Georgia, USA som nylig ble oppløst. Deres utgivelser preges av en mektig, sødmefylt, dronende metalbliss ala Nadja, Jesu og sågar My Bloody Valentine. Utgivelsene deres de åtte årene gruppa holdt på har ofte vært i små opplag og vanskelig tilgjengelig. Får du øye på noen av gruppas arbeider bør du snappe dem til deg kjapt. Drømmedoom.

Anbefalt;
We All Die Laughing (Decaying Sun cdep)
Weighing Souls With Sand (Profound Lore cd)

Ash Pool


Dominick Fernow er en av dagens mest interessante støymusikere. I tillegg til voldsomme støyutblåsninger under artistnavnet Prurient er han også den ene halvdelen av blackmetalduoen Ash Pool. Fra sitt tilholdsted i New York kverner Ash Pool ut en ond, hektende, punkete blackmetal spedd ut med noiseattack og en underliggende nesten melankolsk hang til melodi. Dette gjør musikken merkelig fengende på en "popmåte" som er sjelden.

Anbefalt;
Genital Tomb (Tour De Garde kassett 2006)
Black Bondage In The North (Paragon 7" 2007)
World Turns On Its Hinge (Hospital Productions cd/Paragon lp 2007)

Barbara


Doomsinspirert, tunge saker fra Israel er ikke hverdagskost. Barbara er en duo fra guds utvalgte folk som spiller en black metalinspirert (hmmm) proggete tung rock med bruk av trommer og bass. Tenk Hella krysset med Darkthrone eller kanskje Ruinsinspirert doom. Ikke lett å beskrive men fint å høre på. Særlig siste cd'en er verdt en investering. Første utgivelsen er et liveopptak fra 1999.

Anbefalt;
A Blessing From The Angel Of Death (Heart & Crossbone cd 2003)
Peger (Heart & Crossbone cd 2007)

Baroness


Ganske rett frem tung metal fra Georgia, USA. Bandet fikk et gjennombrudd i fjor etter signering til Relapselabelen med den fine fullengderen Red Album, etter et par cdep'er og mye buzz i metalkretser. På Red Album fant de virkelig formen og blander postrock, Melvinsbrutalitet og moderne metalcore med mer tradisjonelle metalgrep.

Anbefalt;

First (Hyperrealist cdep 2004)
Second (Hyperrealist cdep 2005)
Red Album (Relapse cd 2007)

Benighted Leams

Opprinnelig et soloprosjekt for Alex Kurtagic som etter hvert har fått hjelp av en bassist. Dette prosjektet startet i 1996 i UK og ga ut noen ekstremt vridde og perverse blackmetalplater. Noe av en endelig løsning på kombinasjonen blackbuzz, bitter stemning og superråtten lyd. Overraskelsen var derfor stor når sistealbumet Obombrid Welkins var tung, godt produsert blackmetal med kraftful lyd og stort trøkk.

Anbefalt;


Ferly Centesms (Supernatural Music cd 2004)
Obombrid Welkins (Supernatural Music cd 2006)