søndag 22. juni 2008

Soggy - Soggy (Memoire Neuve LP)


Sjekk det coveret. Det sier mye. Soggy var et fransk band som opererte ca 1980 til 1982 og noen av medlemmene spilte på syttitallet i et band kalt The Hardfuckers - det sier vel resten. Soggy spilte tung protometalinspirert hardrock. En slags crash mellom Stooges, MC5, Blue Oyster Cult, Dictators og Kiss. En rampete (eller hva K?) røff rock med et enormt sug og trøkk.

Band det viskes om i samler og hipstermiljøer fra den gang da kan ofte fremstå som mildt overvurdert når man omsider får lagt vantene på innspilt musikk. Historiske overdrivelser koblet med litt søplete innspillingsforhold, dustete produksjon osv ødela ofte for band som ikke fikk ut sitt fulle potensiale på innspilt lyd. Så er ikke tilfelle med Soggy. Denne lp'en låter kanon; frisk, tung og passe rølpete. Bandets energi kommer fint frem og dette er på alle vis en gavepakke til oss som elsker dum, rett frem hard rock med manglende fintfølelse. Bandet gjør en versjon av "I Wanna Be Your Dog" - men hey! it's alright selv om vi har hørt den låta en zillion ganger før. Passer igrunnen bra når du har en vokalist som ser ut som Iggys snørrete lillebror med den Rob Tyner afroen.

Memoire Neuve har tatt ansvar og gjenutgitt denne i en super deluxe utbrettutgave med topp kvalitet på vinylen og en stor Soogy plakat. Begrenset til 500 ex. Vær rask !