søndag 15. juni 2008

The Hospitals - Hairdryer Piece (LP 2008)



Mitt tidligere kjennskap til The Hospitals fra San Francisco er begrenset til lett overfladisk lytting til deres forrige utgivelse I've Visited The Island Of Jocks & Jazz (Load cd 2006) hvor de fremstod som et typisk Load band med kaosrock sementert i en garasje/improv-variant som ikke helt knuste granitt.

Mye må ha skjedd siden den gang for Hairdryer Piece er jaggu meg et helt annet type beist. En klassisk sleivete undergrunnsrock med sinne og fuzzbomber. Dypfølt Velvet-worship, angstpsych og superDIY produksjon har vi selvsagt hørt ørten ganger før, men denne varianten sparker stor rumpe. Gode låter, slesk stemning og fuzzcutup av gitarer, hyl og skrik - kort sagt en lykkefølelse over gitarer og rockens fortsatte kraft og evne til å sjelsette. Ved lytting sitter du med følelsen av at gruppa forstår at de er på sporet av en klassisk DIYrockskive.

Jeg har sett sammenligninger med Moore/Ronaldos gitarkannibalisme, Royal Trux og sågar de salige progpunkheltene Vertical Slit i andre anmeldelser av denne - alt stemmer men likevel ikke om du forstår. Totalt nødvendig rockutgivelse altså, men vær rask - denne er begrenset til 500 ex på gjennomsiktig vinyl.

Sammen med Sic Alps A Long Way Around To A Shortcut (Animal Disguise cd 2008) og Eat Skulls Sick To Death (Siltbreeze LP 2008) er dette den beste rockutgivelsen så langt i år og kanskje på mange år?