torsdag 26. juni 2008

Teddy Thompson - A Piece Of What You Need (Verve Forecast cd 2008)


Det er ingenting i veien med genene til Teddy Thompson - gutten er sønnen til selveste Richard og Linda Thompson. Richard og Linda har sammen med andre, hver for seg og som duo lagd noen av de fineste platene som er utgitt på denne kloden overhodet - og det er faen ikke noen overdrivelse.

Teddy (fint navn - samme som bikkja til bestemora mi gitt, det var ei kul typisk syttitallsbikkje) er født i London i 1976 og spilte i bandet til Richard allerede på tidlig nittitall. Han har også spilt på flere av Richards plater, men den største fortjenesten i forhold til foreldrene er utvilsomt bidragene på mor Lindas siste plater. Her har Teddy (komponist, sang) vært helt sentral og skal en ha en stor del av æren for at denne flotte sangerinnen er tilbake med plateutgivelser.

Unge Thompson debuterte som soloartist i 2000 og er nå ute med sitt fjerde soloalbum. Tidligere utgivelser har vært bra og den rendyrkede countryskiva Upfront & Down Low fra 2007 var en ganske hyppig gjest i min cdspiller, men det er først med nye A Piece Of What You Need at alt virkelig klikker på plass. Denne plastbiten er rett og slett en nydelig vel gjennomført samling perfekte pop-rock låter, fint produsert, spilt og sunget. Elleve nye Thompson-låter har hatt godt av Marius de Vries (Bjørk, Madonna, Robbie Robertson, Rufus Wainwright med flere) produksjon som er passe pushy og moderne uten at det klassiske poprock konseptet lider.

Åpningsporet The Things I Do er ruslecountryrock med løft, In My Arms er trommeintro og handclaps før en uimotståelig melodi med stenk av femtitall type Buddy Holly går rett i fletta på deg og Don't know What I Was Thinking er en latterlig fengende poplåt med en trist, trist tekst om anger og oppbrudd. Og sånn fortsetter det - ikke et dårlig spor på denne glimrende skiva.

I det hele tatt - Teddy Thompson folkens.