mandag 24. november 2008

Acid Mothers Temple & The Cosmic Inferno - Pink Lady Lemonade - You`re From Outer Space (Riot Season cd)



Etter nærmere hundre utgivelser i en nesten umulig strøm de siste ti årene er det er lett å glemme hvilken voldsom smell det var å høre Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O for første gang i 1997. Et fullstending knusende hippiepsykedelisk monster av et gitarrockband som løftet lyden av flygende kameler inn og ut av kosmos med en knallrekke album som utforsket tid, space og hippierockklisjeer filtrert gjennom bortrøyka japanske hjerner med enorme spilltekniske egenskaper og en sunn humor, støpt i en hippiekommunal lagånd.

Acid Mothers Temple er på alle måter bandet til gitarist ekstraordinaire Kawabata Makoto og etter en lang periode med Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O. opprettet han the dark side varianten av bandet; Acid Mothers Temple & The Cosmic Inferno, med delvis overlappende bemanning og med ny fire. The Cosmic Inferno representerer et tettere og mer mørkt drivende ensemble. Det er derfor litt overraskende at det er denne konstellasjonen som tar for seg moderskipets ultimate melodiske øyeblikk, den tunge liveklassiker Pink Lady Lemonade.

Pink Lady Lemonade var med i en fortvilende kort versjon på bandets første "offisielle" utgivelse på PSF i 1997. Senere fikk vi en enorm timelang versjon på den triple samlecd'en Do Whatever You Want, Don't Do Whatever You Don't Want!!" hvor hele spekteret i The Acid Mothers Temple Family presenteres. Denne versjonen av Pink Lady Lemonade er et udiskutabelt høydepunkt i Acid Mothers katalogen og er totalt umistelig.



Hva kan så The Cosmic Inferno tilføre denne klassiker? Ikke så rent lite faktisk, Pink Lady Lemonade - You're From Outer Space er en drøyt timelang suite i fire deler med en overraskende ren og tiltalende produksjon og er på mange måter den perfekte inngangsbillett til Acid Mothers universet. Musikken er innspilt i bandets eget studio i Japan i to sessions i henholdsvis februar og juni i år. I tillegg til usual suspects som Tabata Mitsuru (bass) og Higashi Hiroshi (synth) og The Cosmic Infernos faste trommeslager Shimura Koji er Pikachu fra avantfem duoen Afri Rampo med på trommer, sang og "cosmic shaman" samt Audrey Ginestet med stemme og cosmos...

Åpningen med Pink Lady Lemonade - You're From Outer Space -Part 1 er en glidende spaceboogie med det svale Pink temaet gjentagende urhektende over en stødig temmet beat pyntet med kosmiske synthdripp før sologitar som øks strammer grepet etter et drøyt kvarter. Derfra og ut de siste 10 minuttene er det totalt psychnirvana ridende på Kawabatas mektige gitar. Spor 2 Message From Outer Space er enda lenger ute i verdensrommet; tyngre synthskyts og spacewhisper fra Pikachu og underliggende strengere mer kaotisk seksstrengerstyn fra Kawabata. Det fortsetter i spor 3, Take Me To The Universe, som forfører med mer glideflukt langs melodiøse gullårer med en konstant solospillende gitarKawabata, nok engang over en dryppende miks av kosmisk vokal, steady beat og tunge sveip av elektrisk krydder, før alt tas ned i starten av spor 4 som er part 2 av tittelsporet. Her står det urnydelige Pinkteamet alene og vibrerer mot himmelen over kosmiske chants og flagre vokal. Vakkert, hektende og svimlende; drømmerock for oss alle.

Lytt også til:
Acid Mothers Temple - Acid Mothers Temple (PSF cd 1997)
Acid Mothers Temple Family Compilation - Do Whatever You Want, Don't Do Whatever You Don't Want!! (Earworm Records 3cd 2002)
Acid Mothers Temple & The Cosmic Inferno - Starless And Bible Black Sabbath (Alian8 cd 2005)
Hawkwind - DoRemi Fasol Latido (United Artists lp 1972)