onsdag 12. november 2008

Adrian Baker & Tim Hecker - Fantasma Parastasie (Alien8 Recordings LP)



Ny drømmedrone lp fra den parrede enhet Adrian Baker og Tim Hecker.

Adrian Baker er som de fleste nå vel har fått med seg, head honcho i Nadja i tillegg til å spytte ut ca mange utgivelser i året som soloartist og i diverse samarbeidskonstellasjoner. Der Nadjautgivelsene ofte får et større drag av tung ting på grunn av bassingen til det andre medlem Leah Buckareff, er Baker solo mer svømmende i sine drømmetilnærmende dronerier over lange flater av Canadisk fjell, vann og skog. Er det miljøbliss?

Tim Hecker er langt unna en strategi av endeløs-strøm-av-utgivelser-bygger-et-berg; hans utgivelser er sjeldnere. Hecker tar seg tid og dyrker sitt uttrykk med vanning av en ganske strømfull noisedrone med dyptfølt melankoli og støt av glemte tider og underkjølt lengsel. Hecker kan bli vel forsiktig og dupper til tider nærme en støydronenewage som kan kjede og irritere. Men som regel klarer han å holde seg på rett side og da produserer han vakkert sus og skurr til ettertenksomme regndager type høst.

Hva kan så disse sørgmodige menn klare i fellesskap ? Tja, overraskende lyder det i hvertfall ikke; det lyder faktisk nøyaktig slik man kunne forvente. En sakte dans over vannene med få eller ingen vonde støt av hekt og flenger; en snill plate. Rene gitartoner lister seg på tå over lange flater av nada og Heckers patenterte avdempede knitresusende sorgtoner henger over det hele. Alt henger sammen med alt - Fantasma Parastasie må lyttes til i en strekk for effekt. Da vil den åpne seg opp og finne en liten plass i hjertet ditt. Den passer godt som kveldslyttng når du er "Burning The Midnight Oil" og vil skape ro i ditt fortvilte hjerte.

Lytt også til:
Tim Hecker - Harmony In Ultraviolet (Kranky cd)
Nadja - Radiance Of Shadows (Conspiracy 2lp)
Nijiumu - Era Of Sad Wings (PSF cd)