tirsdag 25. november 2008

Sick Llama - Triptych (Fag Tapes 3xC33 kassett)


Sick Llama er Michigans store sønn Heath Morelands alter ego og labelen Fag Tapes er hans domene og verktøy for å sende ut skudd og utskudd av avantnoise og undergrunnskurr av ymse kaliber. Kassetter og cd-r's spyttes ut og Fag Tapes feiret faktisk 200 utgivelser nylig, med den store Fag Tapes 200 boksen; med en stabel kassetter med ymse artister i Fag Tapes stallen.

Fag Tapes representerer en avantvariant av noisemusikken med et dyptpløyende, tapehissende, improvisert uttrykk som er kjapt identifiserbart. Fag Tapes hates eller elskes; soundet er dypt undergrunnsk og forbi lo-fi; mer i retning av negative-fi. Undertegnede får aldri nok og særlig ikke av Heath Morelands egne prosjekter. Moreland har dyrket to hovedretninger. På den ene siden den synkende, improviserte reed/elektronikk-duo Slither (sammen med Chris Pottinger) med en sterkt overstyrt produksjon som har sendt lyden i retning av freenoisejazz og på den andre side; scumnoise/tapehissvarianten Sick Llama. Sick Llama skaper en underliggende stemning av meditativ ro bak hissende dypt psykedeliske noiseelementer klemt frem med totalt ødelagt elektronikk og strøm. Resultatet er en helt særegen noisemusikk et sted mellom Throbbing Gristle ca Second Annual Report og The New Blockaders tidlige elektroakustiske noise, alt kopiert fra kassett til kassett i det uendelige, til resultatet er helt ugjenkjennelig og bare Sick LLama. Sick Llama er noise musikkens psykedeliske mesterhjerne.

Triptych er den nye trippelkassetten fra Sick LLama og sammen med den store Born Again To Die lp på Hanson Records et solid høydepunkt i en omfangsrik katalog.

Triptych er 3 kassetter a' 33 minutter; tilsammen et 99 minutters psykedelisk noiseunivers av original og varig verdi. Triptych er variert over flere tema, men helhetlig. Er det et noise-på-kassett-gone-prog-konsept album? Hmmm...Nei, Triptych er essensen av Morelands fullstendig frie tilnærming til liv og lyd. En rensende oase av mothaker og trøst. Triptych fenger! Triptych tar tak og blir!

Jeg elsker den.

Lytt også til:
Sick LLama - Born Again To Die (Hanson lp 2005)
Sick LLama - Alien Facial (Heavy Tapes kassett 2007)
Slither - Slither (Tasty Soil cd 2007)

Wolf Eyes/Sick LLama/Raven Strain - Live At Oberlin (AA Records dvd-r 2008)