mandag 13. oktober 2008

American Tapes i 800




Dead Comet Alive - Universe For One (American Tapes AM-745 en sides LP)
Handicapper Horns - Sax In The City 1 (American Tapes AM-735 en sides LP)
DS Hastings & DL Savings Time - 95 Flashback Attack (American Tapes AM-775 en sides LP )


Tre nye en sides lp utgivelser fra American Tapes er vel i hus og vi gleder oss som vanlig stort der vi sitter med dumboører og lyden på 11 og suger inn den siste galskapen levert fra Michigan, US of A.

American Tapes er som kjent John Olsons "hjemmelabel" hvor han spytter ut undergrunnscrud med innfall og utfall copywright Wolf Eyes klanen i alle mulige og umulige konstellasjoner med tilhørende bekjentskaper på et slags slep. American Tapes har etterhvert nådd katalognummer 800! Intet mindre enn imponerende. Desverre er det slik i denne "bransjen" at ting SKAL være i microopplag og gjerne bare være tilgjengelig ved liveshows. Dermed nytter det ikke å grine når utgivelser går en hus forbi, man får heller glede seg når man lyktes med å nappe tak i saker som dukker opp.


Disse tre nye utgivelsene er ganske forskjellige og alle vel verdt å ha. Vi begynner med det beste; Dead Comet Alive er et soloprosjekt fra John Olson himself hvor han dyrker en slags lonernoise med dypt psykedelisk nerve og harv. Universe For One er første vinylslippet fra Dead Comes Alive etter en stabel cd-r's og kassetter. Universe For One er et nydelig stykke alene-i-kjelleren-med-meg-og-mitt stykke støyarbeid med analog DIY elektronikk, radiostemmer og fmstøy snurpet under som en tikkende hjerne av sår "mild" støy. To spor - varig verdi. Denne har jeg spilt fem ganger på rappen bare i dag.

Handicapper Horns var tidligere et solo reed prosjekt for John Olson. Her er HH utvidet med blant andre Sara O'Keefe fra Eyes & Arms Of Smoke. Elektronikk som et nostalgiskrørende bakteppe for blowouts av tenor og alt saksofon og diverse klarinetter skaper en ut-av-tåka stemning som sakte brer seg over vannet og inn i skallen din som et dunputeangrep du ikke så komme. Sax In The City 1 (ho-ho) er kontrollert, grusete og skaper en drømmevåpen stemning som ikke skal tas lett på. Spill den sent på kvelden etter en bedriten dag.

Tilslutt og kanskje minst blant disse kjempene finner vi DS Hastings & DL Saving Times, som er nok et alias for Olson. Man må spørre - hvor tar han det fra ? På 95 Flashback Attack finner du nettopp tretten år gamle opptak av typisk nittitalls analog noise med "rare" virkemiddel. Ikke så konseptuelt gjennomtenkt, mer av et punkete rop om noe mer? Tre spor med attack men ikke harsh ! Deler av dette høres ut som knust glass kjørt i tørketrommel og tatt opp av en mikrofon som "noen" har langt oppe i baken. Driftig.