torsdag 2. oktober 2008

Andrew Coltrane & David Payne - High Voltage (Middle James Company LP)



Start: To fortapte sønner av Michigans støyavantastiske undergrunn konsentrert rundt American Tapes/ Fag Tapes med tilliggende herligheter slår seg sammen og lager en siruplignende guffe som forlanger plass i hjernen din og ødelegger dine lyttevaner for all fremtid. Slutt.

Forvirret ? Ok, vi tar den lange veien mot forståelse for noe som rett og slett er uforståelig; Andrew Coltrane krøp ut av et eller annet hull i bakken for ett par år siden og har siden spydd ut svært limiterte kassetter på sin Hermitage Tapes label. Tilnærmet harsh-noise, elektroakustiske eksprimenter , elektrominimalisme og industriell analog crunch knadd sammen til en hektende suppe av ulyd som gjør at undertegnede nok en gang har kunnet konstatere at hjemmelagd musikk på kassett er best. David Payne har prosjekter som Fossils og Offensive Orange hvor noise som psykedelia tenkes grundig gjennom. Payne er enda mer begravd i tapehiss-som-psykedelisk-taktikk og har laget gode ting de siste årene, ofte utgitt på Heath Morelands salige Fag Tapes.

Bak et deilig DIY cover med xeroxkopiert påklistret "kunst" og minimalt med info skjuler High Voltage seg. To sidelange øvelser i temporær undergrunnsnoia med feste i tapehissødelagt grusete støyestetikk på høyt nivå. To spor med ganske så forskjellig stil og hekt; A-siden er en sakte film av gitarer satt til heving over tapeloops, knadd fx og mykt sus av asfalt og storby. En tungt meditativ øvelse over depresjon som innfallsvinkel til klarhet i liv og levnad. B-siden er mer tradisjonell DIY vindtunnelrabalder tilsatt en klype umusikalsk punk-dritt og -drift mot en hyllest av alle opprinnelige syke sjeler som løftet opp denne musikken den gang da. Og med en locked groove til slutt som du skal være uhyre forsiktig med å la gå for lenge.