onsdag 15. oktober 2008

Ara - Pick Up And Run 2007 (What The...? Records LP)



Tredje slipp på C. Spencer Yehs "bootleg live" label er en deilig vinyldings type fullengder fra den mektige ømme due Sara O'Keefe (Eyes & Arms Of Smoke og senest Handicapper Horns med John Olson) og Trevor Tremaine (Burning Star Core/Hair Police et al). O'Keefe er en liten freakflagprinsesse og her håndterer hun reeds, vokal og elektronikk mens Tremaine prøver å dekomponere begrepet slagverk i tillegg til elektronisk bearbeiding av saker og (u)ting. Med andre ord ; den egyptiske prinsesse og luringen med bart - sjekk bildet på inserten...- i et odde samarbeid.

Lydbildet er stein og lett bootlegistisk tåkelagt med en sikker mine av at dette er freefolk som i frie folk. Side A er sakte toner av reeds som i (fri) jazz men ikke free som i fire music; mer stille ala dronende medative laange toner nærmere TåkelurGraveyards enn ColtraneiFlukt. Det er nært og rammende med en klype frivillig (?) overstyring av lyd og sinn. Perkusjon faller inn og rundt; Tremaine er oppfinnsom men disiplinert og lyden er bøttete og innestengt. Vokale sus og dus ala chants kommer flytende etterhvert.

Side B er vokale nynnerier ala en neddopet Patty Waters over perkusjon med spente støt av symbolbølgeskum og se! ; TrommeTremaine løfter og svever! Saksofonen durer som en litt redusert patinert Albert Ayler som fra sitt tilholdsted i den hvileløse dimensjonen vil prate bare litt med oss. Hele sulamitten avsluttes med litt feiring - er det Tremaine eller er det fyrverkeri ???

Digg.