lørdag 18. oktober 2008

Tyngre enn en veldig tung ting del elleve


Gallhammer
Japansk trio etablert i Tokyo i 2003. Inspirert av Hellhammers mørke, morbide stemninger. Slapp sitt debutalbum i 2004 på labelen med det fiffige navnet Goatsucker Records og har utviklet seg til å bli et ganske seigt, doomete band med helning mot åttitallets mørkere avkroker.

Anbefalt:
Gallhammer - Gloomy Lights (Goatsucker Records cd 2004)
Gallhammer - The Dawn Of Gallhammer (Peaceville cd + dvd 2007)
Gallhammer - Ill Innocence (Peaceville cd 2007)



Geronimo
Trommeslager Ruiz, tidligere Sleestak, dyrker og forsker på en repetitiv, minimalistisk rock med metallegering og har med gruppa Geronimo nådd et slags klimaks for denne søkning. Sammen med Nelson (sang, elektronikk) og Francesco (bass) spiller han i Geronimo en insisterende tung rock med vidd og kraft. Foreløpig bare et album ute, det er til gjengjeld umistelig.

Anbefalt:
Geronimo - Geronimo (Three One G cd 2007)



Glorior Belli
Fransk progressiv black metal i tradisjonen etter Deathspell Omega. Etablert i 2002. Det seneste av to album er en voldelig kraftdemonstrasjon med blyproduksjon og deilig attack. Riffete, catchy progressiv metal av stort kaliber. Her gleder jeg meg til fortsettelsen!

Anbefalt:
Glorior Belli - Manifesting The Raging Beast (Southern Lord cd/lp 2007)



Gnaw Their Tongues
En manns dypt eksprimentelle dypdykk i black metal, noise og droner. Moires fra Holland lager en svært original suppe av metalliske impulser badet i såvel undergrunnsgrufs som mer pompøs gothifisert skrekkfilmvrede og har klart å etablere et uttrykk som hekter og grafser i sjelen din. Veien videre blir spennende.

Anbefalt:
Gnaw Their Tongues - An Epiphanic Vomiting Of Blood (Senor Hernandez / Roadburn lp 2007)
Gnaw Their Tongues - Reeking Pained And Shuddering (Paradigms cd 2007)



Gojira
Mektig groove-metal fra Frankrike som gir ut sitt fjerde album i disse dager. Gojira er en muskuløs, drivende kraftfull symbiose av sugende grooves og death/trash/tech-metal. Det vanvittige trøkket på åpningen av deres tredje album From Mars To Sirius ga meg et av dette tiårets mest sjelsettende metalliske øyeblikk. Gojira skriver flotte låter, spiller fantastisk og har en produksjon som er så teknisk fullkommen og saftig at det nesten er for mye.

Anbefalt:
Gojira - The Link (Boycott Records / Next cd 2003)
Gojira - From Mars To Sirius (Listenable / Moonslip cd 2005)
Gojira - The Way Of All Flesh (Listenable cd 2008)



Grey Daturas
Noisemetalrock trio fra Melbourne som siden starten i 2001 har en lang rekke utgivelser. Bandet lister opp størrelser som Stooges, Earth, John Coltrane og Darkthrone som inspirasjonskilder. Grey Daturas kan være inspirerte og langstrekkede med et metallutgangspunkt for dronete øvelser med støyelementer og avantgrep - kan vi kalle det dronedoom ? Bandet har også hatt flere flotte samarbeid med artister som Yellow Swans og Wolf Eyes.

Anbefalt:
Grey Daturas - Dead In The Woods (Crashing Jets cd 2004)
Grey Daturas/Yellow Swans - Copper/Silver (Jyrk 2xcd-r 2005/Olde English Spelling Bee 2xLP 2006)
Grey Daturas/Wolf Eyes - The Black Plague (Heathen Skulls cd 2006/Conspiracy LP 2006)
Grey Daturas - Return To Disruption (Neurot cd 2008)



Gromm
Kald, nattsvart og brutal black metal fra Ukraina. Gromme låter (kremt..) som også inneholder plenty melodisk løft og mer neddempede partier gjør at denne gjengen glir godt inn i hordene fra Ukraina sammen med band som Drudkh og Hate Forest. Gromm er ikke verdens mest spennende eller nyvinnende orkester men serverer nok faenskap og deilig trøkkete metal til at de må med på denne listen.

Anbefalt:
Gromm - Happiness-It's When Your Dead (Blackmetal.com cd 2005)
Gromm - Cold Old Thorns:Anthology (Blackmetal.com cd 2006 - samling av demos + en singel)