mandag 20. oktober 2008

Brightblack Morning Light - Motion To Rejoin ( Matador LP/cd )


New Mexico bandet Brightblack Morning Light er klare med sitt andre album og den psykedeliske steine tåka er tjukkere enn noensinne.

Brightblack Morning Light oppstod som en fortsettelse av Brightblack som utga noen singler og et album i perioden 2002 til 2004. Will Oldham tok bandet under sine vinger og med på turne` i 2002 i tillegg til å dele to split utgivelser med dem.

Virkelig fart i sakene ble det imidlertid først da Brightblack Morning Light slapp sin debut lp i 2006. Rachael Hughes (vokal, keyboards) og Nathan Shineywater (vokal, gitar) skapte et lite mesterverk av folkpsykedelia og oppnådde en solid buzz når de vandret ut av skogen med denne musikken under armen. To år etter er oppfølgeren Motion To Rejoin her.


Den særpregede kombinasjonen av supersteine ruslerytmer, soulfylt blås og gospelkor med langstrakte spor av hippieidealistisk solvarme kleber seg også denne gangen fast i ørene. Her er det røyka sokker over en lav sko...Lydbildet er deilig "analogt" susete - det låter langt unna dagens håpløse bling-bling og mobiltelefonringelyd (digresjon; hva er det igjen av hiphop'en når det bare er digitale blipp i lydbildet, hvor svarte er Da Funk blitt av, hjelpe og trøste så jævlig!)

Uttrykket kan bli litt på kanten nedpå til tider, det er nesten slik at du skal være godt nede i støvla og ha lyst til "å hvile" litt for å få fullt utbytte av Motion To Rejoin. Likevel, den vinner seg over tid og perlene detter ut av tåka etterhvert.

Motion To Rejoin er intet steg fremover, mer utvikling langs en fastlagt linje enn utvikling som fremskritt. Brightblack Morning Light foredler sin formel og det låter deilig. Men formelen oppleves nå kanskje på vei til å bli litt oppbrukt - neste slipp bør vise litt innvikling eller utvikling.

Uansett er Motion To Rejoin et sjelfullt, vakkert stykke musikk som vil smøre dine slitne nervetråder på mørke høstkvelder.

Hvor la jeg doobien ?