onsdag 22. oktober 2008

Tyngre enn en veldig tung ting del tolv


Happy Days

Duo fra Florida som debuterte tidliger i år med den fine cd Melancholic Memories. Et brygg av deppedoominert bm fra gutterommet; satan hvor lei seg de er...Men musikken er deilig buzzete og drypper av hatefull, vakker melankoli. Fem spor hvorav de tre siste alle er mellom ti og tyve minutter lange. Avslutningen er en cover av det tsjekkiske bm bandet Trists låt Sneni. Cd'en er desverre bare utgitt i 3oo kopier men kommer du over denne så slå til, koste hva det koste vil.

Anbefalt:
Happy Days - Melancholic Memories (Mid Winter Records/War Against Yourself Records cd 2008)


Harvey Milk

Harvey Milk, oppkalt etter politikeren av samme navn, er Athens, Georgias mektige tvilling av Melvins; et blytungt, oppfinnsomt rockband. Harvey Milk debuterte i 1994 og holdt det gående til 1997 da bandet ble oppløst etter tre album og diverse singler. Deretter var det stille i mange år før comebacket i 2006 og bandet er nå heitere enn noen gang. Nittitallsutgivelsene deres er også utgitt på nytt etter å ha vært utilgjengelige i mange år. Selv om bandet er godt forankret i doomdirgemetallen har de også inspirasjonskilder som ZZ Top, Led Zeppelin og mer rootsy amerikansk musikk. Tredje albumet The Pleaser skiller seg ut i diskografien deres med sitt rett frem rock & roll sound.

Albumet av året er kanskje deres beste sålangt og lett ett av 2008s beste utgivelser. Alle gruppas fem album er vel verdt å ha.

Anbefalt:
Harvey Milk - My Love Is Higher Than Your Assessment Of What My Love Could Be (Yesha cd 1994/Reissue cd Relapse 2007)
Harvey Milk - Courtesy And Good Will Towards Men (Tumult cd 2005/Reissue cd Relapse 2007)
Harvey Milk - The Pleaser (Reproductive cd 1997/Reissue cd Relapse 2007)
Harvey Milk - Special Wishes (Megablade/Troubleman lp/cd 2006)
Harvey Milk - Life...The Best Game In Town (Hydrahead cd 2008)


Hey Colossus

London band som utgyter yberheavy, psykedelisk bråk. Tre gitarister sørger for et stadig rifforama som understøttes av doomdirgesludge av ganske bra kaliber. Er blitt beskrevet som Fudge Tunnel meets Can, ganske så presis beskrivelse. Bandet har to i seg til å levere ett superalbum og kom ganske nærme med siste utgivelsen Happy Birthday. Litt sånn toppen av nest øverste divisjon med klart potensiale for opprykk. Snapp til deg deres spilt med dot(.) om du finner den.

Anbefalt:
Hey Colossus/dot(.)- Split (Shifty LP 2006)
Hey Colossus - Project:Death (Shifty cd 2007)
Hey Colossus - Happy Birthday (Riot Season cd 2008)


High On Fire

San Francisco trio dannet i 1998 med Matt Pike (ex Sleep) (gitar, vokal) i spissen. High On Fire spiller dundrende tung metall et sted mellom Motorhead, Slayer og ekstrem metall. Bandet har prompet ut fire langspillere pluss et livealbum så lang, alle vel verdt å ha om du liker totaløsete metall med røtter i old school og en vokalist som har hørt mye på Lemmy. Metall for folk som liker metall. Tredje albumet er produsert av Steve Albini og det siste av Jack Endino. Flinke folk.
Anbefalt:

High On Fire - The Art Of Self Defense (Tee Pee Records cd 2000)
High On Fire - Blessed Black Wings (Relapse cd 2005)
High On Fire - Death Is This Communion (Relapse cd/LP 2007)


Horna

Finske gærninger som har dunket ut bm siden 1993 og som har en ualminnelig oppfangsrik diskografi med limiterte utgivelser, inkludert en haug splitsaker. Har desverre bare hørt det nedenstående albumet, som er en godt syk hyllest til Bathory.

Anbefalt:
Horna - Sotahuutu (Grievantee cd 2007)


Hypothermia

En manns Jønkjøping band hvis tekstlige tematikk kan oppsummeres som negativitet, ikke rom for mye sprell og morro her gitt. Men det låter brillefint! Kan jeg våge å si at musikken til Kim Carlsson er oppløftende i all sin vakre surmuling? Ringlende gitarer og postrock elementer sender til tider dette langt ut fra planeten metall. Et svært lovende prosjekt.

Anbefalt:
Hypothermia - Veins (Insikt cd/kassett 2006)
Hypothermia - Kold (Those Opposed Records cd 2006)
Hypothermia - Rakbladsvalsen (Total Holocaust cd 2007)
Hypothermia - Gråtoner (Turranum EP 2008)