mandag 4. mai 2009

Tyngre enn en veldig tung ting del 25


Solar Anus

Japansk band oppkalt etter en låt av Skullflower og et essay av den franske filosofen Georges Bataille som spiller en psykedelisk blyrock med stor oppfinnsomhet. Solar Anus (tidenes beste bandnavn?) ga ut tre album på slutten av nittitallet (On (1997), Trance!! (1999) og Next World News (2000)) hvor de sakte men sikkert seg lenger ned i psychheavykvikksand.

Bandets inspirasjonskilder er listet som German Oak, Crash Worship, Twink, The Electric Prunes, Stooges, Nebula, Pungent Stench, Timothy Leary, Monster Magnet, Ash Ra Tempel, Sodom, Sleep, Amon Duul II, Exit-13, Cathedral, Joel Peter Witkin, Saint Vitus, Church Of Misery, Corrosion Of Conformity, Romain Slocombe, Jimi Hendrix, Gong, Funkadelic, Budgie, Guru Guru, Electric Wizard, Brutal Truth og the Beatles. Herlig.

Alle bandets album er samlet på dobbelt cden Skull Alcoholic - The Complete Solar Anus. Liker du tung rock i helning mot overnevnte band bør du hogge til som en klapperslange om du kommer over denne samlingen. Stor rockmusikk!

Anbefalt:
Solar Anus - Skull Alcoholic - The Complete Solar Anus (Best of/Compilation, Tumult 2cd
2006)


Sombres Forets

Mer black metal fra Canada, denne gang fra Quebec. Sombres Forets er et en manns orkester hvor mannnen med alter egoet Annatar står for all lyd og vokal. Musikken er rett så introspektiv svart buzzende metal ikke langt unna Xasthur og Burzum, med lange strekk av "innestengt" mørke som brytes opp av rene gitarer, ambiente perioder og avslepen stemning. To fine album så langt.

Anbefalt:
Quintessence (Sepulchral Productions cd 2006)
Royaume De Glace (Sepulchral Productions cd 2008)


Souvenir's Young America

Ambient metal/post rock hybdrid fra Richmond, Virginia med en kjerne bestående av Jonathan Lee, Ken Rayher og Graham Scala. Musikken er spent opp på et stort lerret med en filmatisk halo. Souvenir's Young America har et dvelende "storslagent" sound tidvis på grensen til det pompøst likegyldige. Bandet har likevel evnen til å lande på rett side av streken. Gruppa er tungt litterært påvirket og oppgir blant andre folk som JG Ballard, Cormac McCarthy, JRR Tolkien og HP Lovecraft som inspirasjonskilder.

Anbefalt:
September Songs (The Perpetual Motion Machine) 12"
An Ocean Without Water (Crucial Blast) cd


Spektr

Mer sertifisert galskap fra Frankrike. Sa jeg at den beste outsidermetallen kommer fra nettopp dette landet for tiden ? Spektr er en duo som kverner ut en helvetes (kremt) blanding av black metal tricks og industriell mareritt-rock med tung stemning. Spektr hører hjemme i bagen sammen med band som Necrofrost, Furze, Striborg, Blut Aus Nord og Dead Reptile Shrine - et metal band med inntak av alle mulige avantgardistiske inspirasjonskilder samtidig som musikken SKAL rocke hardt. Spektr har så langt sluppet to album og en ep og er et av denne vår tids mest spennende band, uansett sjanger.

Anbefalt:
Spektr - Et Fugit Intera Fugit Irreparabile Tempus (Appease Me cd 2004)
Spektr - Near Death Experience (Candlelight Records cd 2006)
Spektr - Mescalyne (Debemur Morti Productions EP 2007)


Stalaggh

Ubøyelig hollandsk rabalder et sted mellom industri noise og bm/doom. Blir til tider sammenlignet med Abruptum og det er slett ikke uten fornuft. Ryktene går om at deler av vokalen består opptak fra sinnslidende, smuglet ut fra diverse mentalinstitusjoner. Om ikke det er sant er det godt jugi...Uansett, Stalaggh er superintens og ubehagelig lytting.

Anbefalt:
Stalaggh - Nihilistik Terrror (Autopsy Kitchen cd 2006)


Stielas Storhett

Nok et enmanns bm band, denne gangen fra Murmansk, Russland. Stielas Storhett stod bak et av de beste bm albumene i 2006 med sin debut Vandrer....Dette albumet er en bm klassiker, med sitt kalde, nordiske vinterpreg fullt av buzz og majestetiske midttempo låter. Arrangementene med vilt overstyrte gitarer og tung inspirasjon fra skrekkfilmsoundtracks ala Dario Argento gjør at musikken løfter seg ut av den store bm-massen. Albumet inneholder også to coverlåter, Darkthrones Unholy Black Metal og Burzums Erblicket Die Tochter Des Firmaments. Stielas Storhett gjør ikke skam på noen av dem.

Anbefalt:
Stielas Storhett - Vandrer... (Northern Silence Productions cd 2006)