torsdag 28. mai 2009

Tyngre enn en veldig tung ting del 27


TenHornedBeast

Blodfull dronedoom fra UKs Christopher Walton aka TenHornedBeast. Munkevokal over en ualminnelig seig dark ambient doom. Tungt og frigjørende. Et stykke unna metalbliss/brutalshoegazing ala Nadja, men Walton klarer likevel å skape noe av den samme tyngden og skjønnheten i uttrykket. Jeg har bare hørt debuten som er anbefalt nedenfor.

Anbefalt:
TenHornedBeast - The Sacred Truth (Cold Spring Records cd2007)


Thorns

Thorns har vært holdt det gående siden 1989 og skal være i aktivitet forsatt. Bandets leder er Snorre Westvold Ruch som vi først hørte om i forbindelse med drapet på Euronymous, der han ble dømt til 8 års fengsel etter å ha vært sammen med Vikenes i bilen på vei til Oslo. Uansett, Thorns er fet, metallisk bm med tyngde og driv. Det er lenge siden det kom noe nytt fra denne kanten, og bandet er dypt savnet.

Anbefalt:
Thorns/Emperor - Thorns vs. Emperor (Split album Moonfog cd 1999)
Thorns - Thorns (Moonfog Productions cd 2001)


Thou

Fem manns sludgedoom fra Baton Rouge, Louisiana som har sluppet to album og flere splitutgivelser siden starten i 2005. Gutta tar vare på arven etter salige EyeHateGod og blander opp deres ultrasludge med mer melodiøse elementer. Dermed har du en ny og litt snillere venn å stille ved siden av band som Moss, Monarch og Corrupted.

Anbefalt:
Thou - Peasant (Level Plane / Autopsy Kitchen cd 2008)


Throne Of Kataris

Norsk duo som spytter ut en grim black metal av svært hektende kaliber. Bandet har tatt steget opp i eliteserien med det nylig utgitte andrealbumet Helvete - Det Iskalde Mørket. Her gir de oss fem lange spor med tung bm rotfestet i norske klassikere som Burzum og Darkthrone. Throne Of Kataris varierer tempo og stemning og krydrer musikken med symfoniske virkemidler. Jeg gleder meg til fortsettelsen - og du trenger disse to albumene.

Anbefalt:
Throne of Katarsis - An Eternal Dark Horizon (Candlelight Records cd 2007)
Throne of Katarsis - Helvete - Det Iskalde Mørket (Candlelight cd 2009)


Thrones

Thrones er Joe Prestons alter ego, som han har holdt gående siden 1994. Thrones er ikke veldig godt representert med utgivelser og det eneste som vel er tilgjengelig er den anbefalte samleplaten. Som du vil oppdage ved avspilling av denne så er Thrones musikk lik vilter musikk - en dose sludge, en stor spiseskje doom, krydret med indierock og syke coverlåter.

Preston er en legende i doom/avant-rock sammenheng og har spilt med blant andre High on Fire, Melvins, Earth og Sunn O))). I dag er mannen medlem i Harvey Milk. Snakk om cv!

Anbefalt:
Thrones - Day Late, Dollar Short (Best of/Compilation, Southern Lord cd 2005)


Titan

Stoner-space rock fra Brooklyn er hva dette fine bandet gir oss. Titan vet hvordan man skal konstruere en groove og sende den "dit". Lange, drøye strekk av instrumental stoner-inspirert hippierock et sted mellom Acid Mothers Temple og Kyuss. Andre peilepunkt kan være band som Comets On Fire, White Hills og The Heads. Rock for folk som liker (kraut/space) rock.

Anbefalt:
Titan - A Raining Sun Of Light & Love For You & You & You (Tee Pee lp)
Titan - Pilzmarmelade (Wakusei lp)